Samuel Beckett - Proust


Deneme kitaplarına neredeyse hiç zaman ayırmadığımı fark ederek okumaya karar vermiştim Proust'u. Ama topu topu 80 sayfalık bir kitapta bu kadar zorlanacağımı hiç düşünmemiştim. Ön sözün de bile zorlandım. Hani geçmişe ve geleceğe takılmayın, gününüzü yaşayın gibi bir ana fikre varmasam (ki bu çıkarımımın da doğru olduğundan emin değilim) hiç bir şey anlamadım der kapatırdım.


Özet olarak çok fazla isim var. Ben bu kadar ismin kim olduğunu ve fikirlerinin ne olduğunu bilmiyorum. Felsefeyle de o kadar içli dışlı değilim. Bu nedenle kitabı okurken yine birine laf soktu galiba tahminleriyle ilerledim. Felsefesine güvenen buyursun, okusun...


Dip not: Kitabı okuduktan sonra şöyle bir bakındım nete. Bu kitabı okumadan önce bir seri bitirmek lazımmış ki kitap daha iyi anlaşılabilsinmiş. Aman aman kalsın...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

5 yorum:

  1. Beckett'in üçleme kitabını aldım, henuz okumadım ama Prosut'un Kayıp Zamanın İzinde serisinin 5.kitabındayım. Zor ama şölen gibi Proust. Bazı kitaplarrin zamanı var deriz ya hep, bu kitapda oyle sanıyorum. Yinede eklesim listeme. Yazari biraz daha okuyayım bakacağım bu kitabada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim yapmaya cesaret bile edemediğim işleri yapan insanlara hayranım. Önünüzde saygıyla eğiliyorum.

      Sil
    2. Estağfurullah 🙈
      Bazı kitaplar cesaret istesede doğru zaman gelince su gibi akıyor Sevgili Abdullah.

      Sil
  2. Deneme türünü severim ama bu eseri okuyabileceğimden emin olamadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Felsefeyi ve düşünmeyi sevmek lazım Ebemkuşağı... Yoksa zor kitap

      Sil