SırÇalan - Jıll Hathaway

SırÇalan -  Jıll Hathaway
Silvia Bell namı diğer Vee, norkolepsi (bir çeşit uyku hastalığı) hastası bir lise öğrencisidir. Annesini küçük yaşta kaybetmiş, kız kardeşi ve doktor olan babası ile birlikte yaşamaktadır. Vee' nin bayılma nöbetleri geçirmemesi için düzenli olarak kafein ilaçları alması gerekmektedir. İlaç almadığı bir gün bayılma nöbeti sırasında aslında eşyasına dokunduğu kişinin bedenine geçiş yaptığını fark eder. Önce kendiliğinden gelişen bu geçişi zamanla kontrol etmeyi de öğrenir. 

Silvia bir bileklik sayesinde geçiş yaparak okulda intihar ettiği düşünülen Sophia' nın aslında öldürüldüğünü öğrenir. Bu cinayeti  intihar süsü verilmiş başka bir öğrenci cinayeti daha izler. Gizli gücünü kimseye açıklayamayan Vee cinayetleri çözmeye karar verir. Çeşitli bedenlere girerek olayları anlamaya çalışırken kendi aile geçmişiyle de yüzleşmek zorunda kalır.

Vee okula yeni gelen Zane isimli bir çocuğa, Zane'nin en yakın arkadaşı Rollins ise Vee' ye aşıktır. Vee cinayeti çözme sürecinde babasının telefon konuşmalarından şüphelenerek babasının bedenine girer. Babasının yıllaaar önce Zane' nin annesiyle yasak aşk yaşadığını, yasak aşktan doğan çocuklarının sadece 2 gün yaşayabildiğini, doktor olan babanın kendi çocuğunu ameliyat masasında kurtaramadığını, Zane ile annesinin bu yaşananlardan dolayı herkesten intikam almak istediklerini öğrenir. 

Yazarımızın ilk kitabı paranormal kurgu dalında, aslında hafta sonu gençlik filmi tadında.  Bölümlerinin oldukça kısa olması okunmasını kolaylaştırmış. Bunun yanında özellikle kitabın ortasına kadar oldukça sıkıcı, son ise bir anda geliveriyor. Dili ise hiç te akıcı değil...

Okunabilecek daha güzel romanlar bulunabilir.

Puanım 5/10

Yazarın blog adresi :http://jillscribbles.blogspot.com
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder