Blogu Takip Et Eklentisi - Tumblr Tarzı

Blogu Takip Et

Blog yazarları için takipçi sistemi, blogunumuzun  kolay ulaşılabilirliği ve takipçi kitle sayısının artırılması bakımından oldukça önemlidir. Başka bir ifadeyle her yeni takipçi yeni bir dergi abonesi gibi düşünülürse, zamanla artacak olan tiraj konuyu daha iyi örneklemiş olacaktır. 

Blogspot kullanıcıları için aslında Bu Siteye Katılın Widget'i mevcut. Yine de hem benim gibi bu widget'i görsel olarak beğenmeyenler hemde son zamanlarda blogspotlara eklenen ülke uzantısı (com.tr)nedeniyle eklentide sorun yaşayanlar için güzel bir alternatif olacaktır.

Yukarıdaki resimde sağ üst köşede sabit olarak ön izlemesi görünen takip et butonu için;

Blogumuzun yönetim paneline girerek Yönetim > Gadget Ekle > HTML/Javascript' i seçerek Gadget'imizin içerisine aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz.


<div style="position: fixed; top: 5px; right: 5px;">
<a class="linkopacity" href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=1585764243977958295" target="_blank" rel="nofollow" title="Blogu Takip Et" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img src="http://3.bp.blogspot.com/-PSR3Ckc_dAY/UwyEAfz1n8I/AAAAAAAABKU/SuWrYoKGUG0/s1600/dikkatcekiyorum.blogspot-com-blogu-takip+et.png" border="0" /></a>
</div>


Eklediğimiz gadget'in  blogumuzun hangi kısmına yerleştirdiğimizin bir önemi yok. Kodların içerisinde değiştirmeniz gereken tek yer blogunuzun -kırmızı olarak gösterdiğim- ID değeridir.

Blogumun ID değerini nasıl öğrenirim?

Blogunuzun yönetim paneline girdikten sonra adres satırında gördüğünüz sayısal değerdir.



Blogun ID Değeri nasıl ögrenilir
Resme tıkla büyüsün


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

16 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Aldığınız hatayı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım...

      Sil
  2. Çok teşekkürler baya yardımcı oldunuz :)

    YanıtlaSil
  3. bunun amacı ne acaba anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloggerin izleyici etiketine yönlendiriyor. Blog yazılarınız izleyicilerin blogger paneline düşüyor. Yani izleyici kitleniz her yeni yazınızda haberdar ediliyor

      Sil
  4. Ya blog sayfamda takip et veya abone ol gibi butonları nasıl ekleyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten blogger blogu kullanıyorsunuz. Yönetim panelinizden Şablon seçeneğine tıklayın. Sonra gatget ekle ye tıklayın. Açılan küçük sayfadan takipçi gadgetini seçin ve kaydedin. Hepsi bu kadar. Yapamazsanız tekrar yazın

      Sil
  5. takip et gadgetini mobilde nasıl görünür yapabiliriz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış kullandığınız temaya göre değişir. Html kodlarınızdaki mobil görünüm kodlarını bulup orada düzenleme yapmanız gerekir.

      Sil
  6. merhaba abone ol kısmına nasıl abone ekeyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Meryem hanım. Abone ol kısmına siz abone ekleyemezsiniz, blogunuza gelen ziyaretçi abone olmak isterse ve abone ol kısmına tıklarsa orada görebilirsiniz...

      Sil
  7. merhabalar ben blogumu yeni açtım takipçi sayımı nasıl artırabilirim,takip et butonunu nasıl ekleyeceğimi de anlamadım yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki yardımcı olurum... Bence siz bu butonu eklemek yerine bloggerin kendi gadgetini kullanın...

      Ayrıca hangi temayı kullanacağınıza daha iyi karar verebilmek için biraz yayın paylaşmalısınız.

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Blogun alt kısmında temayı indirdiğim sitenin linki var. O linkten bulabilirsiniz

      Sil