Sol Ayağım


Christy Brown düşününce bile ürpereceğimiz zorlukta bir hayat yaşamış. 13 tanesi hayatta kalabilmiş 23 çocuklu ailenin içinde beyin felçli olarak açmış gözlerini. Uzunca süre bedeninin hiç bir özelliğini kullanamayan sadece zihinden ibaret yaşam sürmüş.


İrlandalı Christy'in şansı annesi. Herkes vazgeçerken evladından vazgeçmemiş. İnşaat işçisi eşi ve çocuklarının maddi imkânsızlıklarına rağmen durmadan çırpınmış. Zamanla bu çırpınış sonuç vermiş ve bizim İrlandalı sol ayağını kullanmaya başlamış. Resim çizmekte dahil tüm işlerini sol ayağıyla yapmış. Sonunda kader yüzüne gülmüş ve idealist bir doktorun yeni geliştirdiği fizik tedavi yöntemiyle hayata daha sağlam tutunmaya başlamış. Kazandığı hayat mücadelesini de bu kitapta okuyucusuna anlatmış.


7'den 70' e herkesin okuyabileceği bol drama ve motivasyon yüklü bir kitap. Otobiyografik olmasından dolayı da fazlasıyla etkili. Bu arada Oscar ödüllü filmi de varmış...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. O kadar uzun zaman oldu ki fazla detay hatırlayamıyorum kitapla ilgili. Yorumunuzu okuyunca aklıma birden annenin mücadelesi geldi.
    İyi kitaplardan biri idi.
    İyi bayramlar :)

    YanıtlaSil
  2. Benim örnek aldığım başarı öyküsüydü. Annesinin mücadelesi ayrı güzel. Filmi de merak ediyorum ama bir türlü izleyemedim. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne olunca yan hikaye daha da etkileyici oluyor demek ki... İyi bayramlar

      Sil
  3. Her ikisini de merak ettim,tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. 2. kitabı ilki kadar etkili değildi, filmi ise hala izlenemedi, keyifli okumalar olsun...

    YanıtlaSil