Veronika Ölmek İstiyor


Brezilyalı yazar Paule Coelho, Veronika Ölmek İstiyor’da insan yaşamına oldukça farklı bir açıdan bakıyor. Ölümle yaşam arasındaki hayat çizgisinde, çoğu zaman farkında olmadan yaptığımız tercihleri roman kahramanı Veronika’nın geçmişiyle irdeliyor. 

Hikayede Veronika hali vakti yerinde, yakışıklı erkeklerle gezip tozan ve hayatının tadını çıkaran güzel bir kız. Ama haliyle her gün bal yersen baldan da sıkılırsın. Veronika da günün birinde yeni bir şeylerin olmaması nedeniyle anlamsızlaşan hayatına son vermek istiyor. Ama ölmek için içtiği haplar bilincinin kapanmasına ve kalbine zarar veriyor. Ayıldığında akıl hastanesinde buluyor kendini. Üstelik doktorlar ilaçlar yüzünden kalbinin onarılamaz derecede hasar gördüğünü ve ömrünün sonuna geldiğini söylüyor. Veronika ise planladığından farklı karşılaştığı ölüm nedeniyle hayatı sorgulamaya başlıyor.

Veronika önce İntihar edenlerin hep büyük sorunları olmak zorunda mıdır? Aşk, işsizlik, parasızlık gibi nedenler olmadan intihar edilemez mi? gibi sorularla hayatı anlamaya çalışıyor. Sonrasında ise aslında her insanın hayatı boyunca ne kadar çok ölümcül kararlar verdiğinin farkına varıyor.

Birçok okur için başyapıt kabul edilen kitabı ben de sevdim. Etkileyici tespitleri var. Bu arada sadece 200 sayfa…
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

6 yorum:

  1. Hep aklımda olup bir türlü okuyamadıklarimdan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin için ne ki bu kitap. Bir bilemedin iki günlük işi var :)

      Sil
  2. Benim de merak edip henüz okuyamadığım kitaplardan biri. Kısa bir özet geçmişsiniz, en azından konuyu bu sayede öğrenmiş oldum, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  3. okumuşluk ile bir şey hatırlamamak arasındaki o ince çizgideyim umarım düşmem:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😄😄😄 kitap kurdu olmak böyle bir şey...

      Sil