Nasipse Adayız


Ercan Kesal gerçekten büyük oyuncu. Abartıya kaçmayan tavrı ve olanca doğallığıyla izleyicinin üzerinde büyük etkiler bırakabiliyor. İlk oyunculuğunu Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle yapıyor. Şehirden uzak bir köyün muhtarı rolünde karşımıza çıkıyor. Hazır yolu köye düşen savcıyı yakalamışken durmadan elektrikleri kesilen köyde gasilhanenin yetersiz olmasıyla dertleniyor. Daha sonra Hükümet Kadın da doğunun mahrumiyet bölgesinin yöneticisi olarak görüyoruz kendisini. Bu kez zamanının ve bulunduğu bölgenin çok ilerisinde bir lider olarak çıkıyor karşımıza.


Nasipse Adayız'da da konu yine yöneticilik. Bu kez de meslek hayatında başarıyı yakalamış bir doktorun belediye başkan aday adaylığı serüvenine ortak ediyor bizi. Bir taraftan halka kendini tanıtmaya çalışırken diğer taraftan parti yönetiminin gözüne girme çabasını izliyoruz. Hikayenin anlatımı o kadar bizden ki. Düğün salonlarında yapılan toplantılarda, sadece ayıp olmasın düşüncesiyle bedava ikramdan faydalanmaya çalışan konuyla ilgisiz kalabalıklar çıkıyor karşımıza. Dahası aday adaylarından bihaber parti yöneticileri, parti yönetimiyle arayı yapmaya çalışanları ve kendi çevresinin oyunu satmaya çalışanları izlerken üzülüyor insan. Sahi insan, tüm bu gayri ahlaki tavırları sineye çeken hatta kirli düzende kirlenerek savaşı kazanan biri belediye başkanı olmayı başardığında nasıl temiz kalabilir? sorusunu düşünmeden edemiyor. 



Nasipse Adayız, Ercan Kesal'ın kendi hikayesi. Filmin yönetmenliğini de yapıyor. 27. Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde Uzun Metraj Film yarışmasında En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan filmi aksiyon severler durağan bulabilir ama siyasi gündemi takip edenler sevecektir. 

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

2 yorum:

  1. Çok tanıdık gelen bir konu...Bakarım bir ara. Teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçimler yaklaşıyor... Eminim hep bu film aklıma gelecek...

      Sil