İlginç Bir Mülakat Hikayesi: Metot


Bu aralar cep telefonuma indirdiğim Gain uygulamasıyla fazlasıyla haşır neşirim. Henüz duymayanlar için kısa bir bilgi vereyim. Gain etkileyici ve kısa videoları cep telefonlarından izletmeyi amaçlayan yeni bir platform olarak duyuldu ama Gain.tv üzerinden bilgisayardan da izlenebiliyor. Youtube, tik tok ya da instagramdan farkı ise platforma herkesin video yükleyememesi. Kullanıcılar genel anlamda izleyici konumunda. Haliyle bir sürü saçmalığın arasından seçkinleri bulmak yerine platformun süzgecinden geçen ve platformun hazırlattığı içerikler arasından seçmek daha az zaman kaybı anlamına geliyor.

Platformda üç, beş, sekiz dakikalık içerikler bulunabileceği gibi normal süreli dizilerde yayımlanıyor. Hatta kendi yapımları da oldukça kaliteli. Son izlediğim Metot'da bunlardan biri.


Dizi, büyük bir şirkete yönetici seçmek için yapılan mülakat metodunu konu alıyor. 4 bölümden oluşuyor ve toplamda iki saatten biraz fazla zamanınızı alıyor. Öyle aksiyonluk bir şey yok. Tüm olay bir odanın içinde geçiyor ama konuşmalar ve mülakat yöntemi beyin yakıyor.


İspanyol yazar Jodi Galceran'ın 2003 yılında kaleme aldığı Semaver Kumpanya adlı oyundan uyarlanan dizide Şebnem Hassanisoughi, Serkan Keskin, Mustafa Kırantepe ve Sarp Aydınlıoğlu'nu izlemeye doyamadım. 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Uygulamayı kullanmadım ama bilgilenmiş oldum, denemek lazım. Gerçi bu uygulamalara para yetiştiremiycez yakında:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gain'in tamamı ücretli değil... Bazı yayınlar premium üyelik istiyor ama normal yayınlarda uygulama hakkında fikir edinmenizi sağlayabilir... 😉

      Sil
  2. uygulamayı bilmiyorum ama diziye bakacağım.

    YanıtlaSil
  3. bugün bir youtube yayında görmüştüm bu diziyi şimdi de blogda senin yazında evren bana izle diyor izleyeceğim :D

    YanıtlaSil
  4. Kaliteli blog

    YanıtlaSil