Abi - Kabadayılar, Mafya ve Derin Devlet


Su yolunda kırılmayan ender testilerden Dündar Kılıç. 1935 yılında Sürmene de dünyaya geliyor ama kısa süre sonra ailesi Ankara'ya taşınıyor. Genç yaşlarında hafızası ve yaşından beklenmeyen cesurluğuyla mafya dünyasına adım atıyor. Ulus'ta bir arkadaşıyla kumarhanede oturduğu sırada bir anda ışıklar kapanıyor ve ünlü mafyalardan Kürt Cemal öldürülüyor. Dündar Kılıç ömrü boyunca bu cinayette parmağının olmadığını savunuyor ama o dönemde can korkusu nedeniyle ailesiyle birlikte İstanbul'a göç ediyor.


Çok sayıda adam yaralama, ruhsatsız silah taşıma ve uyuşturucu kaçakçılığı kaydı bulunan Dündar Kılıç 12 Eylül darbesi sonrası yakalanarak 5 yıl hapis yatıyor. Ama cezaevindeyken bile kurduğu ağ aracılığıyla faaliyetlerine devam ediyor.



1984 yılında yapılan babalar operasyonunda tekrar alınıyor ve 5 yıllık yargılamanın sonucunda beraat ediyor. Civangate skandalında adı geçiyor. Ünlü Susurluk kazasında  TBMM araştırma komisyonuna ifade veriyor. Kızı Uğur Kılıç ile Alaaddin Çakıcı'yı evlendiriyor.  Mahkemelere verdiği ifadelerde 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ı suçlamasıyla dikkat çekiyor. Son dönemde damadı Alaaddin Çakıcı ile de ters düşüyor. Kızı Uğur Alaadiin Çakıcı'dan boşanıyor ve kısa süre sonra Alaaddin Çakıcı'nın adamları tarafından öldürülüyor. Dört bir yanı tehlikelerle doluyken 10 Ağustos 1999 da üst solunum yetmezliğinden ölüyor.


Doğan Yurdakul derin araştırmaları sonucunda anlattığı, 64 yıllık ömrünün 21 yılı hapiste geçen Dündar Kılıç'ı yere göğe sığdıramıyor. Kabadayılık ve mafya jargonunda yeri neresidir bilemem ama emekli MİT mensuplarına yanında iş vermesi bile devletle bağının ve gücünün göstergesi olmalı. Tabi ki devlet açısından da içler acısı bir durum...


Kitapta çok daha fazlası var. İlgilileri sıkılmadan okuyacaktır...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder