Black Mirror Tercihli Son Bölümüyle Yayımlandı.


Black Mirror dizisini izleyenler bilir, izlemeyenlerse buradan fikir sahibi olabilirler. Aman ben üşenirim, sağa sola tıklatma, ne diyeceksen deyiver diyenler içinse kısa bir özet geçelim. Black Mirror özetin özeti haliyle, yaklaşık bir - bir buçuk saatlik bölümler halinde yayımlanan, her bölüm tüm oyuncularının değiştiği, geleceğe dönük öngörülerin bulunduğu filmler bütünü olarak anlatılabilir.

Dizi Bandersnatch isimli 5. sezon ilk bölümüyle izleyicisinin karşısına çıktı. Bölüm, konusundan ya da görsellerinden çok seyir sırasında izleyiciye tercihli senaryo sunmasıyla dikkati çekti. Biraz netflix reklamı koksa da izleyici başrole yön vermeyi sevmiş gibi duruyor. 


Önceden yazılmış senaryo ile izleyicinin filme interaktif katılımını sağlamak ne kadar mümkün olabilir sorusu akıllara takıldı. Bir kısım izleyici gerçek hayatta da tercihlerimizin aslında kendi isteklerimiz olmadığını, filmin asıl anlatımının bu olduğunu savunurken, benim de dahil olduğum bir çok kişi bunun çokta etkileyici olmadığı görüşünde. Sonuçta bir bilgisayar oyunu kadar özgürlük alanımız yok ama olaya bu kadar da kötümser bakmayalım. Dizi sektörünün gelişimi için denenmiş güzel bir adım olarak görelim.


İçerik olarak fazlasıyla durağan bulduğum bölüm random seçimlerle yaklaşık bir buçuk saat sürüyor. Yok ben bütün sonları izlemek istiyorum diyorsanız dört buçuk saat kadar bir zaman ayırmanız gerekebilir. Bölümün tercihli sonlarını, daha doğrusu izleyebileceğiniz soy ağacını aşağıdaki şekilde görüyorsunuz. Filmi izlediyseniz irdeleyebilirsiniz ama izlemediyseniz fazla kurcalayıp sürprizini kaçırmayın derim. 


Son olarak tercihli bölüm fikri internet dizi film sitelerini de hazırlıksız yakalamış gibi duruyor. Youtube tarzında, tıkla izle mantığındaki siteler şimdilik afalladılar. Bakalım onlar nasıl bir çözüm bulacak...

Herkese hayal ettiği gibi bir yıl geçirmesi dileğimle...

İyi seyirler...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Ben de hemen özeti sonun kadar okudum.Gerçekten nasıl çözüm olacak merak ediyorum.Her şey ne kadar da değişiyor,yetişmek zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herşeye yetişmek zaten mümkün değil. Zevklerimizin üstüne gidip o konuları takip etmeliyiz bence...

      Sil
  2. Ayy ben getiririm seçim yaparken

    YanıtlaSil
  3. İyi seneler, eskiden böyle kitaplar vardı, tekrar tekrar okuyup farklı seçenekleri seçerdim sanırım bunu da öyle yapacağım eğlenceli olacağa benziyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet varmış öyle kitaplar ve ben bu filmle öğrendim. Mutlu yıllar :)

      Sil
  4. Daha bakamadim ben bakana kadar yayindan kalkar artik 😂.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar yogun olmakta güzel aslında. Bu yönden bakın 😆😆😆

      Sil