Yeraltı İnsanlarının Hikayesi Katla


Katla Haziran 2021 yılında netflix platformunda yayımlanmış. İlginç bir şekilde nerdeyse hiç bir yerde reklamını dahi görmedim desem yeridir. Sıkıntıdan patladığım bir anda bilim kurgu izlemek için nette dolanırken karşılaştım kendisiyle... İlk sezon için 8 bölüm yayınlamış ve her bölüm yaklaşık 45 dakikadan oluşuyor. 



Acayip bir hikayesi var. İzlanda'nın katla dağında bir yıl süren yanardağ patlaması meydana geliyor. Küllerin yaşanamaz kıldığı bölge afet alanı ilan ediliyor ve bölge halkı kasabalarını boşaltıyor. Polis, bir kaç tane bilimsel araştırmacı ve evlerini terk etmekte direnen bir kaç kişi dışında kimse kalmıyor. Zamanla küllerin içinden daha önce öldüğü zannedilen insanlar çıkmaya başlıyor. Birinin kardeşi, birinin oğlu, birinin eski sevgilisi... Bir avuç insan neye uğradığını şaşırıyor. 



Çok ilginç bir diziydi. Daha önce karşılaşmadığım, kendine özgü bir anlatımı vardı. Tamamen küllerle kaplı dağ ve kasaba manzarası, hatta evlerin ve arabaların bile tamamen külle kaplanmış olması, baktığınız her yerde kül rengini görüyor olmanız yaşanan felaketi izleyicinin de içselleştirmesini sağlamış. Bunun yanında neredeyse sıfır aksiyon ve bol diyalogdan oluşan senaryonun heyecanı dozunda tutması ve izleyiciyi sürekli meraklandırması en büyük başarısı olmalı. 


Biraz ağır ilerlemesi aksiyon severleri sıkabilir. Bu ağır ilerleyişin yanında dizinin bir sonuca bağlanmamış olması devamı gelebileceği izlenimi uyandırdı. Senaryo çok iyi yerlere gidebilir.

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

4 yorum:

  1. Bilim kutrgu beni aşar :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de adını hiç duymamıştım dizinin, konusu da değişikmiş, izlenir o zaman bir ara. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir dizi denemiş olursun ama beklentiyi yüksek tutmayalım 🙂

      Sil