Gizli İkna Taktikleri


Hem kitabın adı hem de yazar Kevin Hogan'ın ön sözüne bakılacak olursa oldukça iddialı bir kitap. Üstelik hiç tarzım değildir böyle cafcaflı ve abartılı şeylerin peşinden gitmek. Kapağı bile antipatik geldi. Buna rağmen biraz ön yargı, biraz merak biraz da okuyacak bir şeyler bulamadığım için başladım okumaya.


Kitap tamamen satış ve pazarlama üzerine kurgulanmış. Ürününüzü satarken nelere dikkat etmeli, müşterinizle nasıl iletişim kurmalı, vücut dili, ses tonu ve kurduğumuz cümlelerin müşteri üzerindeki etkileri gibi konuları ele almış. İnsana daha doğrusu müşteriye yaklaşma üzerine maddeler halinde çıkarımlarda bulunmuş. Özellikle iletişimde empatinin önemini çok güzel anlatmış.


Zaman zaman bu kitabı bitirmek istediğimden emin miyim düşüncesiyle boğuşarak bitirdim. Cafcaflı anlatım tarzının yanında kolay okunabilen bir kitap. Ayrıca tamamen safsata olduğunu da söyleyemeyeceğim. Konuya meraklı ve ilgilileri için bir miktar hatta daha fazla yardımı dokunabilir.  

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder