Yaratma Cesareti


Yılın son kitabını da hayalet kasabaya dönen Blog Sözlük Kitap grubunun seçkisiyle tamamlıyorum. Tabi ki kitabın ince olması ve 2020'ye sarkmaması düşüncesi tercih nedenlerimin başında geliyor. 

İçinizde takip edenler var mı bilemiyorum ama twitterden de yazdığım üzere takıntılı okudum kitabı. Topu topu 150 sayfalık kitaba çevirmen I, II, III, VI diye isimlendirerek ön söz ekleyip durmuş.  Daha bitmedi. Sayfa altlarına da bol bol dip not yerleştirmiş. Aslında kitabı okuduğumda çevirmenin çok fazla etkilendiği kitabı daha anlaşılır kılmaya çalıştığını anladım. Ama bu kadarı "ben anlatmazsam siz anlayamazsınız" huzursuzluğu oluşturmuş ve kitabın önüne geçmiş.

Kitap ise ilginç. Nedenlerini düşünmediğimiz algılarımızı anlatmaya çalışıyor. Hani çok ders çalışan bir öğrencinin rüyasında konuyu tekrarlaması gibi. Yanlış hatırlamıyorsam bir kaç bilim adamı da buluşlarını rüyasında görmüştü. Yazar ise bunu beynin yorulduktan sonra gevşetilmesine bağlıyor. Alkol alınarak rahatlatılan bir beyinden de aynı cevherlerin çıkabileceğini örneklendiriyor. Bunun yanında alkollüyken sanat eseri gibi görünen eserinizin ayıldığınızda hayal kırıklığı yaratabileceğini de ekliyor.

Sonuç olarak felsefeyle ilgilenmeyenler için ağır bir kitap. Atıf yaptığı kitaplar ve yazarlar yönüyle de tam bir ön söz niteliğinde. Buna rağmen ilginizi çekebilir ve olayları farklı açılardan görmenizi sağlayabilir...

Karar sizin. Sevgiyle kalın...  
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder