2018 Yılı Blog Değerlendirmesi


Aslına bakarsanız benim yıl sonu değerlendirmeleri gibi bir alışkanlığım yoktur. Elbette hedef koymanın, hedeflere koşmanın, koşarken farkında olmadan gelişmenin ve yıl sonunda geriye dönüp bakıldığında alınan lezzetin tadını anlatmak mümkün değil. Lafı uzatmayayım. Eskilerin yerli muhasebecisi, yenilerin çiçeği burnunda yabancı muhasebecisi Bir Tutam Karınca kendi blogunun özetini çıkardıktan sonra mim başlatmaya karar vererek topun ağzına beni de koymuş. Haliyle değerli blogların davetleri geri çevrilmez, ayıp. Hatta musmutlu olunur, aynı benim gibi :) Kendisine teşekkür ediyorum.

Gelelim okuduğunuz blogun 2018 değerlendirmesine. Öncelikle seneye bol bol kitap okuma hedefiyle girdim. Ancak bir süre sonra çok kitap okuma hedefim nedeniyle kalın ama okunası kitapları ötelediğimi fark ettim. Acayip gaza geldiğim bir an, ben artık beyin yakan kitaplara geçiş yapmalıyım kararıyla yerime oturdum. Ama o iş öyle olmuyormuş. İşte kafa zombi gibi olduktan sonra ağır kitaplarla bakışmak hiç hoş olmuyor, ayrılık acısı veriyormuş.

Velhasıl, taslakta bekleyen bir kaç yayımla birlikte yaklaşık 60 yayımla seneyi uğurlamayı planlıyorum. Bunlardan 42 tanesi okuduğum kitaplardan, 3 tanesi blog dostlarımın davetleriyle katıldığım mimlerden oluşuyor. Senenin başında hedeflemediğim ama yazmaktan da zevk aldığım 2 tane gezi içerikli yazı ile birlikte 11 adet dizi-film incelemesi de yazmışım. Burada şunu araya sıkıştırarak söyleyebilirim ki, gezilerinizi yazma düşüncesiyle yapınca çok daha bilinçli bir turiste dönüşüyorsunuz. Bakın bu tespitimi yabana atmayın.

2013 yılında, bilişimle ilgilendiğim dönemde yazdığım facebooktan ıp adresi bulma ve tor browser testi yayınım halen en çok hit alan ve özelden yazılan konuların başında geliyor. İnsanlarımızın bu konuda ne kadar dertli olduğunu anlatmaya kalksam sabaha kadar dedikodunun belini kırarız. Ay kıız görüyomusunlu muhabbete sararız...

Benim için bu senenin en büyük kaybı ise blogları yeteri kadar takip edememiş olmam. Büyük patronların elinde olmadığı için özgün yazılar beklediğimiz blogların, "Gelecek vaadeden bloglar" tartışmasıyla başlayan büyük olma yarışının da bunda payı oldu sanırım. Soğudum.  Ama olsun, hala özgün olup kendi halinde olan blogların varlığını görüyorum ve ümitlerim ormana dönüşüyor. yi ki varsınız.

Benden bu kadar. İsim vererek kimseyi etiketlemek istemiyorum. Sonra görmezsiniz, yapmazsınız filan el aleme rezil olmayalım. Ama aaa bu ne kadar güzel keşke bende yapsam diyorsanız buyrun gelin. 

Her şeyden önemlisi sevgiyle kalın 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

24 yorum:

  1. Sayın Soydaşım,Abdullah ÖZER;
    İnsanlığa faydalı yazılarını ve bakış açılarını ilgi ile takip ediyorum.
    iNŞALLAH hedeflerinize ulaşırsınız.Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım 2019 hep beraber hedeflerimize ve hayallerimize ulaşırız. Size de mutlu yıllar :)

      Sil
  2. Ne güzel anlatmışsın Abdullah, bir solukta, keyifle okudum yazını. Yeni yılda ince, kalın sevdiğin bütün kitapları okuman, blogdan soğumaman, daha çok yazı paylaşman dileklerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel dileklerin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Devam eden günlerde de ümidinizi yitirmeden, bolca kitaplara kaçıp, kaçtığınız kitaplardan izler bırakmanızı dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaplara kaçma tanımını ne güzel bulmuşsunuz. Teşekkür ederim

      Sil
  4. Bu ne hız. Mime kayıtsız kalmadığın için teşekkürü bir borç bilirim. Bu arda beni tanımlama cümlelerini çok sevdim. 2018 yılında severek takip ettiğim bloglar arasındasın. 2019 yılında da sen bol bol yaz. Biz de bol bol okuyalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erteleyince kalıyor Yasemin. Blog yazmaktan zevk aliyorum, umarım daha uzun yıllar yazmaya devam ederiz

      Sil
  5. Ben de sevgili beydanin kitapligini. Mimini yaptim bu konuda. Ben seviyorum yil sonunda böyle planlar yapmak. Özgün bloglarla ilgili düsüncelerine katiliyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo senin blog çevren çok geniş onu biliyorum zaten. Tanıtımlarının ve paylaşimlarının sıkı takipcisiyim :)

      Sil
  6. güzel bir mim olmuş.. umarım blog yazanların azalmadığı bol ğpaylaşımlı, bol yorumlu bir yeni yıl yaşarız... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel temennilerde bulunmuşsunuz :) sevgiler...

      Sil
  7. Keyifli bir yazıydı teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Bu sene daha çok kitap okumak benim de planlarım arasında. Ama hayat öylesine hızlı akıyor ki istediğimiz çok şeye vakit bulamıyoruz ne yazık ki!

    Ben de herkese katılıyorum. Umarım 2019'sa sayımız azalmasın, tersine artsın. Google da artık sesimizi duysun, üvey evlat gibi davranmasın bloglara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zaman çok hızlandı, pazartesiden sonra cuma geliyormuş gibi sanki :) Ama kitaplardan da uzaklaşınca mutsuzluk sariyor etrafımı sanki. Onun için okumak çok önemli.

      Guzel temennilerine de katıliyorum, umarım hepsi gerçek olur

      Sil
  9. Ne güzel bir mim olmuş. Ne güzel çekmişsiniz bloğunuz için yılın fotoğrafını. Bir çırpıda okudum, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba blogunuzu ziyarete geldim. Benim bloguma da ziyerette bulunursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  11. ilgiyle takip ettiğim bloglardan birisiniz. Blog özeti de çok samimi olmuş.Umarım yeni yıl tüm isteklerinizi gerçekleştirsin, blogunuz da devamlı olsun.Selamlar, iyi yıllar..

    YanıtlaSil
  12. 2018 yılı değerlendirme mimi güzel olmuş. Her yıl kendi yaptıklarımızı, hatalarımızı, doğrularımızı gözden geçirmek bizler için çok faydalı oluyor. Emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen... hem bizler için iyi oluyor hem de benzer blogların ilgi alanlarını daha net anlayabiliyoruz...

      Sil
  13. Güzel bir değerlendirme olmuş Abdullah Bey, teşekkürler.

    YanıtlaSil