Bilinmeyen Vatikan



Araştırmacı yazarlık herkesin gördüğü sıradan haberlerin ardındaki gerçekliği araştırmaktan geçiyor sanırım. Tabi ki bir gruba ait olan ya da gizli servislerin sözcülüğüne soyunmuşları, kamuoyunu manipüle etmek için araştırmadan yazanları bir kenara bırakıyorum. Bunun dışında kalanların dünyanın dört bir tarafındaki gizli kapılar ardında konuşulanları duyabilecek gizli bağlantılara sahip olması zaten mümkün değil. Araştırmacı yazarlıkta tam burada kendini gösteriyor. Herkesin gördüğü buluşmaları, konuşanların kimler olduğu ve kimleri temsil ettiği, basın açıklamalarında verilen mesajları ve bu mesajların izdüşümlerini takip ederek tutarlı çıkarımlarda bulunmak işlerinin merkezini oluşturuyor.

Aytunç Altındal’da araştırmalarıyla tehlikeli sularda kulaç atan bir yazardı. Kendi tabiriyle zehirlenerek öldürülmüştü. Hangi papanın nereli olduğu, nasıl seçildiği ve kaç tane kardinal atadığı, 2000 yıldır kaybetmedikleri güçlerini nasıl korudukları, devlet adamları ve iç çekişmeleriyle nasıl başa çıktıkları, kurdukları gizli ve tehlikeli örgütleri irdeleyerek Vatikan'ın iç yapısına ulaşmış ve kaleme alma cesaretini göstermişti.

İlgilileri için ince bir kitap ve okumaya değer…
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

9 yorum:

  1. Merhabalar.
    "Aytunç Altındal’da araştırmalarıyla tehlikeli sularda kulaç atan bir yazardı. Kendi tabiriyle zehirlenerek öldürülmüştü." Yazınızda bu ibareyi okuduğum da çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Ülkemizde nice araştırmacı yazar, gazetecilerimiz birilerinin arı kovanına çomak soktuğu için öldürülmediler mi? Demek ismini ilk defa duyduğum Aytunç Altıdal'da zehirlenerek katledildi. Allah'tan rahmet dilerim. İnşAllah rahmetli yazarımızın adı geçen kitabını bulur da okurum.
    Bu paylaşımınızla konudan bizleri haberdar ettiğiniz için size de teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım siz de okuma fırsatı bulur ve seversiniz Recep bey

      Sil
  2. Vatikan ilginç bir yer, hakkında yazılan eserde kim bilir neler vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komplo teorisi severler için biçilmiş kaftan :)

      Sil
  3. bir çark var... önemli her konuda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin gibi düşünüyorum. Bu şarkının içine girmeyen sıradan insanların iyi bir yere gelemezmiş gibi hissediyorum

      Sil
    2. Ben de öyle düşünüyorum uzun bir süredir. Bir gruba , güçlü bir topluluğa ya da bilmediğim benzer oluşumlara ait olmazsan pek bir şey başaramıyorsun.

      Sil
  4. merak ettiğim konulardır, üzerinde çalışmaya henüz fırsat bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komplo teorisyenliği çok geniş ve çok eğlenceli ama bir o kadar da sizi çevrenize karşı zor duruma düşürecek bir alandır. Sessiz sedasız ilerlemekte fayda var

      Sil