The Protector - Hakan: Muhafız


Bu aralar mantar gibi her yerde karşımıza çıkan reklamlarıyla dikkati çeken, Netflix'in ilk yerli dizisinin on bölümden oluşan ilk sezonun sonunda bitirdim. Aslında diziyi reklamlarından önce Pudra Şekeri'M blogunun paylaşımıyla fark edip, övgüyle dolu güzel eleştirisinden sonra izleme kararı almıştım. 


Muhafız, her şeyden önce oyuncu kadrosu ve İstanbul manzaraları ile ön plana çıkıyor. Çağatay Ulusoy, Okan Yalabık, Ayça Ayşin Turan ve Hazar Ergüçlü gibi isimler İstanbul'un hem otantik mekanlarındaki hem de modern plazalarındaki yaşamları gözler önüne seriyor. Oyunculuklarıyla hayat verdikleri yaşamlara imrendiriyor.


Dizi, başlangıç olarak tam bizlik. Küçük bir dükkanda, babasının yanında çalışan Hakan (Çağatay Ulusoy) arkadaşıyla parayı vurmanın, zengin olmanın peşinde koşar. Küçücük dükkan ona dar gelir. Ah ulan parayı bi bulsam hayalli Türk erkeğinin tam karşılığıdır aslında. Fakat bir gün kendisinin 15 milyonluk şehri korumakla görevli seçilmiş olduğunu öğrenir ve tüm hayatı değişir. Artık ölümsüzlere karşı sadıklarla birlikte savaşmak zorundadır.


Muhafız, bildiğim kadarıyla dizi- film sektörünün ilk yerli süper kahraman çalışması. Tabi daha önceleri Altarın oğlu Tarkan, Kara Murat ve Dünya'yı Kurtaran Adam gibi efsanelerimiz de oldu elbette. Ama onlar farklıydı. Hepsi çalışıp kendini geliştiren süper güçlerdi. Kale duvarına tırmanmalar, bir seferde 5 ok atmalar, koca kayayı kaldırıp fırlatmalar filan hep çalışarak olan şeylerdi. İşte Hakan'ın durumu burada ayrılıyor. Sıradan bir delikanlı, tılsımlı bir gömlekle süper kahramana dönüşüveriyor. Örümcek adam, süperman gibi bişey yani. Tabi ki dizinin sadece kahramanlık hikayelerinden oluştuğunu düşünmek olmaz. Eğer öyle olsaydı yerli izleyici fazlasıyla yabancılardı. Araya aşk konularını da serpiştirmek lazımdı. Ama bu durum süper kahramanın, kahramanlık öykülerinin biraz önüne geçmiş sanki.


Sonuç olarak 2 saatlik tv dizlerini izlemeye alışan Türk seyircisi için 30-40 dk'lık bölümlerden oluşan dizi çerez niyetine gidiveriyor. İzlerken sıkılmıyorsunuz. Bir de internet dizilerinin özellikle diyaloglarda sansürsüz olması, hikayeyi daha gerçekçi kılıyor ve bizdenlik hissini yoğun bir şekilde veriyor. Süper kahramanda olsa sinirlenince küfrünü edecek abi... Lafın özü, özellikle de yabancı dizilere hakim iyi bir dizi izleyicisiyseniz yetersiz kalabilir ama bir şansı hak ediyor. Kesinlikle izlediğinize pişman olmazsınız.

Keyifli seyirler...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

15 yorum:

  1. Diziler güzelde aralarda uzun reklamlar sıkıcı oluyor..Dizinin konusu HARİKA. yaşamdan hayaller konuları İzlenecek bir dizi bence de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tv dizilerinin reyting uğruna senaryoyu sündürmeye çalışmaları berbat ediyor bence. Haklısın reklamlarda üstüne tuz biber ekiyor... Umarım bu diziyi beğenirsin...

      Sil
  2. Şimdiye kadar Çağatay Uslusoy u hiç izlemedim ve neden bilmiyorum çok olumsuz elektrik alıyorum o yüzden sanırım ben eksik kalacağım bu diziden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Beni acayip güldürdün SevKoz, teşekkür ederim... Seni çok iyi anlıyorum :)))

      Sil
  3. Reklamını çok gördüm ama çok dizi izleyebilen biri olmadığım için akıbeti ne olur bilemedim.Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denk gelirseniz göz atarsınız... Kitaplar kadar önemli değil :)

      Sil
  4. Afişi çok güzel. İlk o dikkatimi çekti.
    Eleştirmenler genelde senaryoyu zayıf bulmuşlar ama izlemeden yorum yapmamak lazım.
    O yüzden en kısa zamanda göz atacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim tv dizi izleyicisi için yeterli aslında senaryo da. Ama tabi ki yetersiz.

      Yorumunuzu bekliyorum

      Sil
  5. Hakkında olumlu olumsuz çok yorum okudum. Merak etmiyor değilim. E bakalım o halde :)

    YanıtlaSil
  6. Ben daha göremedim avusturyads yok galiba henüz. Gelirse bakacagim nasilmis 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya hanım bu netfilix dizisi. Internet üzerinden izleyebilirsiniz :)

      Sil
  7. Sitenizi beğendim, farklı içerikler çok güzel. Takibe alıyorum, benim siteyede beklerim...Selam ve Dua ile...

    www.insanadavet.blogspot.com

    YanıtlaSil