Bütün Eserleri 2 - Sait Faik Abasıyanık


Kitabı, Blog Sözlük kitap okuma grubunun 2017 yılının son kitabı olarak seçtiği Lüzumsuz Adam'ı ararken buldum. Aslında ayrı ayrı yayımlanmış olan Şahmerdan ve Lüzumsuz Adam kitaplarının birleştirilerek basılmasından oluşuyormuş. Her iki kitap da küçük öykülerden oluştuğundan olsa gerek yayımcı birleştirerek basmayı uygun bulmuş olmalı.

Eser yaklaşık iki yüz otuz sayfa kadar ve tamamı bir kaç sayfalık öykülerden oluşuyor. Birçoğu konusuz öykü ve ben konusuz öykü tabiriyle de ilk kez karşılaşıyorum. Çok ilginç aslında. Okuduğunuz öykü bittiğinde büyük bir boşluğa düşüyorsunuz. Ee ne oldu şimdi şaşkınlığıyla bir sonraki öyküyle karşılaşıyorsunuz. Hani önemli bir sınav öncesi oluşan aklımda hiç bir şey kalmamış hissi olur ya. Tam da o. 

Öyküler konusuz olsa da yazarın anlatmak istediği bir şeyler var tabi ki. Bazen birini, bazen bir yeri bazen de bir bölgeyi anlatıyor. Olaysız anlatılarında, o sıradanlığı ilgiyle okutturuyor. Öyküleri irdelediğinizde ise bir kısmında edebi bir dil kullanılırken bazılarında konuşma dili hatta bölgesel şivelerin kullanıldığını görüyoruz.  

Sonuç olarak Sait Faik Abasıyanık kitabı okuyarak puzzlemdeki eksik bir parçanın daha tamamlandığı hissine kapıldım. Tabi ki size de tavsiye ediyorum.

Son söz olarak 2018'in dünyamıza barış, hepimize sağlık, mutluluk, huzur, neşe, eğlence, bolluk, bereket, istediğimizi alacak kadar para getirmesini, hayvan ve doğa katliamının son bulduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Mutlu yıllar...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

5 yorum:

  1. Sait Faik öykü dünyamda ayrı bir yere sahip. Tanıtım için teşekkürler. Sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl diliyorum size ve herkese.

    YanıtlaSil
  2. Ben de iki kitap şeklinde olanını buldum. Lakin kindle formatına uygun değildi :( Bir ara bilgisayardan okuyacağım.
    Mutlu yıllar Abdullar. Güzel ve huzurlu bir sene diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah şu kindle biraz daha geliştirsene kendini :)

      Teşekkür ederim Yasemin mutlu yıllar

      Sil