Makale Özgünleştirme Nedir Arkadaş?

Özgün blog yazarı olmak vallahi zor. Hani yazmak zevktir hatta terapi gibi gelir insana ama o kısmı ayrı. Zevk için yazıyoruz, bu işten para kazanıp yatlar katlar almak gibi hayalimiz de yok. Ayrıca blog para kazandırmıyor diye yazmayı terk edene de rastlamadım. 

Tüm bu zevk ve hobi meselesinden özgün blogların yazılarını istediğiniz gibi kopyalayıp kendi site/blogunuzda kullanabilirsiniz sonucu çıkmaz. Bunu yapanlar varmış, yapmasınlar. Hatta blogdaki makaleyi bırakın komple blogu klonlayanlar varmış. Bu yazımda uyarmıştım hatırlarsanız. Bu durum iğrenç bir şey olsa da "benim yazımı nasıl çalarsın, pis hırsız" azarlarıyla muhatabınızı yerin dibine sokabiliyordunuz. 

Şimdi farklı bir şey yakaladım. Makale özgünleştirme diye bir şey. Yine sizin makaleniz kopyalanıyor ve yine hırsızın site ya da bloguna yapıştırılıyor ama bir farkla. Makalenizin içerisindeki bazı kelimeler anlam bütünlüğü bozulmayacak şekilde değiştirilerek. Böylece özgün bir yazı yayımlamış olacak.


Birileri üşenmemiş site kurmuş. Ben ilk gördüğümde yaklaşık 300 kelime hafızasıyla makalenizdeki kelimeleri hatta cümle sonlarındaki fiilleri otomatik değiştirebiliyordu. Ancak hayırseverin biri sever sistemin hafızasındaki kelimeleri sıfırlamış. Yine de siz sisteme değişmesini istediğiniz kelimeyi ve karşılığını yazarak kaydediyorsunuz. Örnek olması için kendi yazımdaki sadece dört kelimeyi değiştirerek özgünleştirdim. Elli kelimenin değiştiğini siz düşünün artık.

Bu sorunu nasıl çözeriz bilmiyorum ama ilk aklıma gelen eski yazılarınıza link vermek olacak. Umarım işe yarar.

Son söz olarak tekrar başa dönüyorum. Özgün blog yazmak zor azizim...

Sevgiler...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Bu durum dünyanın her yerinde var önlemek de mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durum o kadar mı kötü yani...

      Sil
    2. Malesef.
      bu konuda çok sayıda makale okumuştum yabancı blog ve sitelerde.
      Önüne geçilmiyor ne yazık ki.
      Kopya içerikten kendilerini bu şekilde koruma altına alıyorlar.
      Aslına bakarsanız bu daha zahmetli kısa bile olsa bir kaç satırı yazabilir insan isterse hem de daha çabuk bitirir.

      Sil
    3. Öyle olsa bile nette sürekli takipçi önemlidir. Tamam çalıntı makale ile iyi hit gelebilir ancak bilgi yetersizliğinden kaynaklı etkileşim kısıtlı olacaktır.

      Sonuç olarak kötü bir durum ama iyiler olarak pes etmemeliyiz.

      Sil
  2. oh oh maşallah , zaten bizim millete de böyle işler lazım . Daha neler göreceğiz bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) çocuk azarlar gibi ne güzel tepki verdin öyle

      Sil
  3. Önlemek zor gözüyor, mutlaka daha acayip bir yöntem buluyorlar demek ki:( Ne akla hizmet yaptıklarını da hiç anlayamıyorum. Kendin bir şey yapamıyorsan bırak öyle kalsın herkes blog yazacak diye bir zorunluluk mu var, ayrıca dediğiniz gibi yüksek gelir vs. elde etmek de mümkün değil. Sanırım kendilerini ve çevrelerini kandırmak cazip geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım kolay yoldan adsense kabul ettirip zengin olma hayali kuruyorlar. Yoksa niye yapsın ki değil mi 🤔

      Sil