Falan Filan - Oben Budak


İsmine bakarak seçtiğim ve peş peşe okuduğum üçüncü kitap Falan Filan. O nedenle yazarı kimmiş neymiş neciymiş gibi soruları kitabı bitirdikten sonraki şaşkınlığımla araştırdım. Size de bahsedeyim. Oben Budak mankenlik, reklam oyunculuğu, seslendirme ve vokallik yapmış. Ama resmini ilk gördüğümde işte ben bu adamı Kral Tv' de görmüştüm dedim. Yani adamdaki Vj lik baskın karakter. Şimdilerde ise Habertürk magazinde yazıyormuş. 

Asıl meselemiz yazarın eğitim hayatı ya da yaptığı işler değil. Oluşturduğu hayali karaktere ulaşmak için nasıl bir çevrede yetiştiğini anlamaya çalışıyoruz. Şöyle ki yazar, romanın başında iş hayatı boyunca bir çok kadının etkisinde kaldığından bahsediyor. Ee yani?

Yanisi şu. Falan Filan bize özgür ve kuralsız bir kadının iç dünyasını eğlenceli bir dille anlatıyor.  Ve bu kadın, yazarın etkisi altında kaldığı kadınların karması gibi duruyor. Hepsinden bir parça. Ortaya öyle bir karakter çıkıyor ki, onun için tüm ilişkiler aşk-ayrılık-ihanet ve seksten oluşuyor. Tabi ki ilişkinin ömrü de üç aydır. Aşk herkesle denenebilir, ihanet her ilişkinin kaçınılmazıdır, seks en doğal ihtiyaçtır ve bu ihtiyacı gidermek için gözünüze kestirdiğiniz herkesle yapabilirsiniz. Romanı okudukça bir kadının neden sırt dekoltesi giydiğini, gece kulübünde ya da yemek masasında nasıl davranarak dikkat çektiğini yani erkeği ayarlamak için neler yaptığını en ince ayrıntısına kadar öğreniyoruz. Olayın yatak odası kısmının da ayrıntılı anlatıldığını söylememe gerek yok sanırım. 

Son söz olarak, gerçekten bu kadar rahat yaşayan insanlar var mıdır bilmiyorum ama fazlasıyla hayal ürünü ve fantazik duruyor. Bir erkek neden böyle bir kadın karakter yazar ya da fantazilerini erkek karakter üzerinden yazamazmıydı sorusu aklımı kurcalıyor. Tüm bunlara rağmen edebiyatta sansürsüzlüğü savunuyorsanız ve yatak odası hikayeleri sizi rahatsız etmiyorsa sıkılmadan ve eğlenerek okuyacağınız bir roman. Üslup eğlenceli, dili oldukça akıcı. Yoksa Pucca Günlükleri daha tercih edilebilir. 

Sevgiyle kalın.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

15 yorum:

  1. Çok ilgimi çekecek bir kitap gibi gelmedi ama yine de emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Eğlenceli gözüküyor. Pucca Günlüklerini zaman zaman okuyorum ve seviyorum :) Özellikle biraz gülmek istediğim zamanlarda :) O zaman Falan Filanı da severim diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pucca günlüklerini seviyorsan bunu da seversin. Aynı samimiyet ve açık sözlülük var.

      Sil
  3. hımm hımm , yani ilişkilerde bu kadar düşüncenin/entrikanın sonunun iyi olmadığını düşünüyorum . Eskiden böyle değildi sanki ya da bizim zamanımızda değil miydi , ya da ben dinazoruslarla aynı zamanlarda( kafa olarak) mı yaşadım , kafamda deli sorular ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum ama eskidende buna benzer hayatlar yaşanmış olabilir. Sadece anlatamamışlardır 😆 Bu arada bizim zamanımız deyince eskidiğimizi hissettim, iyi bir duygu degil 🤔

      Sil
    2. Yaşanmıştır tabii de işte o zamanlar daha bir dile düşememiş herhalde , belki . Ama tabii şimdi ben bizim zamanımız deme hakkına sahip olmaya başladığıma inanıyorum yavaştan, yolun yarısını geçtim ne de olsa :D Henüz hey gidi günler diyemesem de :D

      Sil
    3. :d gerçekleri söylemek konusunda bu kadar ısrarcı olmasanız keşke :)

      Sil
  4. Kitap kaliteli yazilmissa içerigi beni rahatsiz etmez. Bana da bir yerden tanidik geldi yazar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguyu bende yaşamıştım. Müzik dinlemeyi seviyorsanız müzik kanallarından birinde görmüşsünüzdür 😊

      Sil
  5. biliyorum bu kitabı ama okunacak öyle çok kitap var ki İnşallah diyerek okurum diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim dönemin vj lerinden, ondan mı dikkatini çekti acaba...

      Sil
    2. Hayır sosyal medyada çok fazla tanıtımı yapıldı oradan biliyorum Hürriyet gazetesinden bir kaç kişi yazdı yanlış bilmiyorsam yada hatırlamıyorsam Ayşe armanla röportaj bile yaptı Kitapla ilgili ama çok emin değilim onu söyleyin

      Sil
    3. Birde bizden büyük bu adam 80 kuşağında mı ???? Yaşı büyük değil mi

      Sil
    4. Evet kitabın tanıtımı hürriyette yapılmış olabilir. Yazarın magazin dünyasında tanımadığı kimse yok. O nedenle reklamını her yerde rahatlıkla yaptırmıştır. Yaşını da bilmiyorum ama biraz büyük olabilir

      Sil