Sakıncalı Piyade // Uğur MUMCU


12 Mart 1971 tarihinde Genel Kurmay Başkanı' nın Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları ile birlikte hazırladıkları muhtırayı dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet SUNAY' a vererek hükümeti istifa ettirdikleri dönem. Askerin etkisi ve kontrolü her alanda kendisini hissettirmektedir.

Sakıncalı Piyade, Uğur Mumcu' nun askerin varlığını okur - yazar üzerinde de hissettirdiği 12 Mart döneminde yaşadığı askerlik ve mahkeme anılarını paylaştığı kitabının adıdır. Her ne kadar esprili bir dil kullanarak iğneleyici eleştiri yapıyormuş gibiyse de aslında yaşadığı acıyı iliklerimde hissettim. Hiç komik değildi.

Hani geçmişte yaşadığınız zor günleri tebessüm ederek anlatırsınız ya. İşte öyle bir şey...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Siyasetle ilgilenmiyor ve ideolojik kavramlar size göre değilse zaten sevmezdiniz :)

      Sil
  2. Allah'ım beni de geçtiniz siz :) Uğur Mumcu'nun bu kitabını okumadım sanırım ama edieceğim hem de acilen , çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel gaz veriyorsunuz ya, Teşekkürler :)

      Sil
  3. Son zamanlarda güzel kitaplar okumuşsunuz. Bazen benzer dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Farklı olsada her donemin bur kazananı ve kaybedeni var

    YanıtlaSil