Merhaba sosyal medya tutkunları...
Okumakta zorlandığım, hatta anlamak için kafa patlattığım bir romandan sonra oldukça kolay okunan bir kitapla karşınızdayım.
Kitap yazarımızın hastalıklarla mücadele ettiği sırada defterine yazdığı tespitlerden oluşan söz ya da kısa yazılardan meydana geliyor. Neredeyse twitter gibi. Bu nedenle fenomen olmak isteyip de tespit yapmakta zorlanan arkadaşlarım için tam bir başucu kitabı. Hani Mevlana ve Yunus Emre' nin sözlerinin yanında daha entelektüel görünmenizi sağlayabilir.
Franz Kafka okuduğum ilk kitabında "Günah, Istırap, Umut ve Doğru Yol" üzerine tespitlerde bulunuyor. Bazı sözleri sanki anlaşılmasının zorluğu nedeniyle -belki de ben anlamadım- istenilen retweet sayısına ulaştıramayabilir, benden söylemesi.
Size daha iyi fikir vermesi bakımından bir kaç tane sözü alıntılıyorum...
Selametle kalın...
Kötü davranmak bizden istenir; iyi davranmak ise, zaten içimizdedir
Sadece zamanı kavrayabilme yetimiz yüzünden Kıyamet Günü diyoruz o güne; aslında sıkıyönetim mahkemesidir o
Kendini insanlığa bakarak sına. Şüphe edenin şüphesini, inananın inancını besler bu
İnançtan yoksun olduğumuz söylenemez. Yaşamamız bile tek başına bir inanç değeridir
Kötü, bazen insanın elinde bir alet gibidir; bilinsin ya da bilinmesin, eğer insan bunu yapmak istiyorsa, kaldırılıp bir kenara atılmasına ses çıkarmaz
Ruh, bir dayanak olmaktan çıkınca özgürleşir ancak
Twitter benzetmesi :D
YanıtlaSilKafka'yı çok severim, yavaş yavaş tüm kitaplarını topluyorum :))
Aslında roman okuyacağımı zannederek başlamıştım kitaba. Sonra ben şok. Şok u atlattıktan sonra da oh ne güzel ya twete bakacağına bunu oku diye düşünmüştüm. Ordan geldi.
SilYorumların için teşekkür ederim sevgili Kağıt Salıncak :)
Kafka'nın Dönüşüm kitabını okumuştum. O kitaptan anladım ki Kafka kafası farklı çalışan bir yazar. Bu kitabı okur muyum bilmiyorum ama Milena'ya Mektuplar önceliğim olacak sanırım :)
YanıtlaSilBenimde okuduğum ilk kitabı aslında. Madem tavsiye ettiniz bende listeye ekleyeyim Milena'ya Mektuplar'ı :)
SilKafka'nın Dönüşüm kitabını okumuştum. O kitaptan anladım ki Kafka kafası farklı çalışan bir yazar. Bu kitabı okur muyum bilmiyorum ama Milena'ya Mektuplar önceliğim olacak sanırım :)
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilFranz Kafka okumayı kişisel gelişim için çok faydalı buluyorum. Çağımızın en büyük yazarlarından biri olan Franz Kafka eserlerinde insanların kendilerine yabancılaşmasını, yalnızlığını ve korkularını ele almıştır. Franz Kafka’nın Milena’ya Mektuplar’ından derlediğim yirmi alıntıyı okumanız için ben de sizinle paylaşmayı çok isterim: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/kafkanin-milenaya-mektuplarindan-20-etkileyici-alinti/ şu cümle pek çok insan gibi benim de aklıma yer etmiştir:
-Benimle onun arasında kaldıysan, onu seç Milena!
+Neden?
-Çünkü beni gerçekten sevseydin, seçenek olarak görmezdin.
Güzel okumalar dilerim,
edebiyatla ve sağlıkla kalın.
Merhabalar. Teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için.
Sil