Boşver Gitsin !

Stephen Russel
Kitabı bir alışveriş merkezinin kampanyalı kitaplar bölümünde görüp kapak ismine aldanarak aldım. Aldanarak aldım diyorum çünkü kişisel gelişim kitaplarını tercih listemden çıkaralı yıllar oluyor. Bu konuda kendimce gerekçelerim var. Öncelikle her bireyin kendi içinde bir dünya, ayrı istek ve beklentileri olduğunu düşünüyorum. Kişisel gelişim kitapları ise sanki insanların farklılıklarını görmezden gelerek şunları yaparsanız başarıya ulaşırsınız diyormuş gibi geliyor. Bu düşüncelerim kişisel gelişim kitaplarını toptan çöpe atmanızı öneririm şeklinde alğılanmamalı, sadece kendinizi fazla kaptırmadan başarı hikayelerinden ilham almaya bakın diyorum. Ama unutmamalısınız ki bu kitaplarda başarısızlık hikayeleri toptan yok sayılır.

Kitabı daha iyi anlamak için okumadan önce yazarı Stephen Russell hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Kendini Yalınayak Doktor yani yardım gönüllüsü doktoru olarak tanımlıyor. Yazarımızın uzmanlık alanı alternatif tıp olarak bilinen akapunktur, eski çağlara ait Taoist tıp, aikido gibi uzak doğu dövüş sanatları, tüm meditasyon türleri ve yaratıcılık üzerine uzakdoğu felsefesi. Tüm bu eğitimleri sonunda düşünce gücüyle karşısındakini havaya kaldırabiliyor, avucunuzun içine dokunarak rahatsızlığınızın hangi organınızdan kaynaklandığını tespit edebiliyor, çeşitli yöntemlerle agrılarınızı dindirebiliyor. Hatta bir insanın yalan söylediğini sesinin sizin bedeninizden yankılanıp yankılanmadığından anlayabiliyor. Bu arada yalan söyleyenin sesi yankılanmıyormuş ona göre...

Kitabın yazarı üzerinde bu kadar ayrıntılı durmamızın sebebi kitabın ta kendisidir. Yazar bu doğa üstü güçlere sahip olmak için nasıl bir eğitimden geçti sorusunun cevabını oluşturuyor kitabımız. Aikido eğitimine nasıl başladığını ve ne öğrendiğini, uzakdoğu meditasyon tekniklerini ve akapunkturu kimden nasıl öğrendiğini, bir dağcıdan kararlı ve sabırlı olmasını, eğlence düşkünü bir adamdan hayatın kederlenemeyecek kadar kısa olduğunu öğreniş hikayelerini okuyoruz. Tüm bunların yanında ismiyle kitabın hiç alakası yok. Boşver gitsin rahat et beklentisiyle aldığım kitap ironik bir şekilde adamın boşvermeden edindiği zorlu eğitim sürecini anlatıyor.  

Kitapta yazar hakkında ayrıntılı bilgi almak için BURAYA, hayatınızı nasıl güçlendirebileceğinizi öğreten hocalardan egzersiz ve videolar izlemek/indirmek içinse yazarın tavsiye ettiği BU SİTEYE göz atabilirsiniz.

Bu konulara meraklı biriyseniz ilk basamağınız bu kitap olabilir ama ilğiniz yoksa sıkılırsınız...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

1 yorum:

  1. Hello, just wanted to tell you, I loved this post.
    It was helpful. Keep on posting!

    my web blog; panic Attack treatment

    YanıtlaSil