Adsense Başvuru Bilgilerini Güncelleme & Yeni Başvuru

Merhaba sevgili okuyucu...

Blog yazarları olarak en büyük ilham ve motivasyon kaynağımız ziyaretçilerimizin beğenisi ve yorumlarıdır. Bunun yanında 3-5 kuruşta reklam getirisi olsa hiç fena olmazdı değil mi?

Blog reklamları konusunda çook para kazanırmısınız bilemem ama internetin altını üstüne getirip bulamadığım bir konuyu kayda geçmek istedim.

Bir adet google -gmail- hesabınız varsa, bu hesaba bağlı olarak 100 tane blogspot blogu açabilirsiniz. Açtığınız bloglardan  para kazanabilmek içinde ilk adımınız internet alemindeki birçok sitenin tercihi olan en güvenilir reklam alma yolu yine google nin adsense reklam uygulaması olmalıdır. Blogunuza reklam almak için yönetim panelinin kazanç bölümünden adsense ye başvuru yapılmalıdır. Başvurunuz google tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendiriliyor ve başvurunuzun kabul edilip edilmediğine karar veriliyor. 

Büyük soru burada. Peki bizim bu başvurumuz onaylanmadıysa aynı hesabımızla açtığınız başka bir blog için de başvuru yapabilir miyiz?

Başvuru bilgilerimizi güncellemek mümkün değil. Yani google başvuru yaptığımız blog adresimizi değiştirmemize de aynı hesapla yeni başvuru yapmamıza da izin vermiyor. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım aşağıdaki sayfayı geçemiyoruz.


adsense yenileme


Bu sayfadaki blog adres satırını değiştiremiyoruz. Yeni bir hesap açıp blogunuzu bu adrese aynı domainle taşımanızda mümkün değil. Domain değiştirmekte takipçi kaybettirdiği için tercih edilmiyor. Peki ne yapacağız? Benim gibi bu duruma düştüyseniz;

İlk adım olarak yeni bir google hesabı açıyoruz. Daha sonra blogumuzun yönetim paneline girerek resimdeki gibi kazanç bölümünden adsense başvurusu yapmayı deniyoruz.

adsense başvuru

Bu denememizde bizim başvuru yapmamıza izin verilmeyecek...

adsense başvuru

Sorunumuzu çözmek için yeni açtığımız google hesabını kullanmamız gerekecek...

adsense başvuru güncelleme

Farklı bir hesapla oturum açıyoruz ve karşımıza çıkan başvuru formuna gerekli bilgileri giriyoruz. Adres satırına reklamı yayımlamak istediğimiz blog adresimizi giriyoruz. Böylece hesabımıza ait olmasa bile eski blogumuza reklam başvurusu yapabiliyorsunuz...

adsense reklam
Kısaca özetleyelim. Eski hesabınızla açtığımız blogumuza yeni hesabımızla google adsense reklam başvurusu yaptık. Böylece blogumuzun yönetim panelinde adsense hesabının bilgileri görünür hale geldi. (onaylanması yada anaylanmaması 1 hafta kadar sürüyor)Daha doğrusu blogumuz için google reklam anlaşması yapmış olduk. Ancak blogumuzun yönetim paneliyle adsense kontrol panelimizin farklı olduğunu unutmayalım. Yani adsense ayarlarımızı daima yeni hesabımızla, blogdaki reklam ayarlarını da eski hesabımızla yapmak zorundayız.

Sizinde sorununuzu çözmesi ümidiyle selametle kalın...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

5 yorum:

  1. Ahmet YİĞİT15 Ocak 2014 21:54

    Abi gerçekten güzel bir çalışma olmuş. Bu arada o kadar uğraşmışken sen neden reklamları kapattın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim adsense sitenin hitine göre reklama tıklama ücretini belirliyor. Bu işten ciddi paralar kazanmak için bloga zaman harcamalı ve neredeyse hergün birkaç konu açmalısın. Hem bu kadar zamanım yok hemde reklamdan kazanmak gibi bir amacım.

      Yorumun için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Ahmet YİĞİT15 Ocak 2014 22:08

      Anladım abi. yolun açık olsun

      Sil
  2. teşekkürler www.sanaldunya.org

    YanıtlaSil