İnsanı Tanıma Sanatı


Alfred Adler 1870 yılında Avustralya’nın Penzing kentinde Yahudi bir ailenin 7 çocuğundan 2. si olarak dünyaya gelmiş. Viyana Üniversitesi Tıp Okulunda eğitim aldıktan sonra başladığı doktorluk kariyerinde hastanın çevresel ilişkileriyle ele alınması gerektiğini savunmuş. 1902 yılın Sigmund Freud ile tanışıp öğrencisi olmuş ama bir süre sonra yaşadıkları fikir ayrılıkları nedeniyle yolları da ayrılmış. Aynı zamanda “eksiklik duygusu” terimini ilk kez ortaya atan da Alfred Adler’miş.

Psikoloji alanında önemli atılımları ve girişimleri olan bu şahsın ömrü boyunca yaptığı konferanslar derlenerek bu kitap oluşturulmuş. Dolayısıyla içeriklerin büyük çoğunluğu psikoloji öğrencileri ya da bu alanda çalışanlara hitap ediyor. Alfred Adler konferanslarında karşılaşılabilecek hasta türleri, insanların karakteristik özellikleri ve duygusal bütünlükleri gibi birçok konuyu irdelemiş. 

Aslında öğretici bir derleme olmuş ama isminden anlaşıldığı şekliyle bu kitaptan sonra bir görüşte karşımdakini tanırım anlamı çıkarılmamalı. Karşınıza oturacak, dertlerini dökecek vs. İlgilileri sevebilir.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

3 yorum: