Elite


Bu aralar yabancı dizilerle pek bir sıkı fıkıyım. Hele geçen hafta ne olsa izlerim modundayım. Biraz bu mod biraz da La Casa De Papel oyuncularından bir kısmının yine ön safta olmasından dolayı bu diziyi izledim. 2018 yılı, İspanyol yapımı ve ilk sezon olarak sekiz bölüm çekilmiş bir gençlik dizisi. İkinci sezon onayını da almış aslında ama daha ortalıkta fragmanı bile yok.


Elite, bizim zengin - fakir bir arada konseptli dizilerimizi anımsatsa da bir kaç gömlek daha radikal. Evet oyuncular güzel, erkekler yakışıklı. Buna diyeceğimiz yok ama izleme sebebi sadece bu değil. Oyunculardaki seksapelitenin ardında anlatmak istediği bir şeyler de var. Diziyi de asıl izlenesi yapan da bu. Hem zenginlerin hem de fakirlerin yaşamlarını tüm yalınlığıyla anlatabilmek. Kaybedecek çok şeyi olan zenginlerin şatafatlı yaşamlarının ardında saklanan kontrolü ve kontrollü hayatlarına renk katma arayışlarını ibretle gözler önüne seriyor. Çıkar ilişkilerinin oluşturduğu birlikteliklerle şaşırtıyor. Bunun yanında kaybedecek hiç bir şeyi olmayan fakirlerin, yaşamlarında hoyratça savrulurken tutunacak dal arama mücadelesine bazen üzülerek bazen de "oh olsun" hoyratlığıyla bakakalıyoruz. Her iki durumda da şantajla tuttuğunu koparmaya çalışan hayatların gerçekliği, iyi ki orada değilim duygusu oluşturuyor...


Dizi tüm bu çıkarımlarımı, İspanya'da zengin çocuklarının gittiği bir okul üzerinden anlatıyor. Deprem sonrası yıkılan okulların öğrencileri çevre okullara dağıtılıyor. Üç öğrencide hikayemizin geçtiği Las Encinas' a kabul ediliyor. Önce bu öğrencileri sindiremeyen ve küçümseyen zenginler ile üç fakir öğrenci arasında çatışma çıksa da, bir süre sonra beklenmedik çarpık ilişkiler ve aşklar başlıyor. Neredeyse herkes korkusunu yaşıyor. Okul zenginlerinden bir öğrencinin okulda ölü bulunmasıyla da işler iyice çığırından çıkıyor.


Dizi görsel olarak iyi oyunculuk bakımından cesurca. Bu cesurluk mide bulandırıcı seviyeler ulaşsa da hayatın gerçekleri. Bir de La Casa de Papel'in başrol oyuncularından María Pedraza, Miguel Herrán ve Jaime Lorente'yi tekrar bir arada görmek güzel...


Bazı bölümlerindeki +16 içerikli sahnelere dikkat edin uyarısıyla keyifli seyirler diliyorum.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

12 yorum:

  1. Hint dizileri hariç hepsini izlerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sevemedim Hint dizilerini. Nedenini anlayamadığım bir şekilde itici geliyor. Umarım bu diziyi beğenirsiniz

      Sil
  2. Final yapmamış dizileri izleyemiyorum, en heyecanlı yerinde sezon bitiyor, sonra bekle bekleyebilirsen. :) Bir de kötü bir huyum var, ara uzadıkça diziye olan ilgim bitiyor, unutuyorum. Not edeyim bunu da, ilerleyen zamanlar için değerlendiririm,teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. Sezon için onay aldı ama merak ettirecek bir sonla bitmedi. Sadece ikinci sezon ne olacağı konusunda ip ucu vererek bitti. Sonuç olarak izlenebilir :)

      Sil
    2. Erkenden değerlendirebilirim o zaman, ek bilgi için teşekkürler, iyi oldu. :)

      Sil
  3. İlk bölümünü seyrettim ama bana hiç hitap etmedi. Hint dizilerinden bahsetmişsiniz Sacred Games çok iyiydi izlemediyseniz ona bir bakın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim öğrenci dizilerini anımsatmış olabilir, belki o nedenle size hitap etmemiştir. Hint dizisi tavsiye edileceğini beklemiyordum. Vıcık vıcık aşk dizisi değilse deneyebilirim :)

      Sil
    2. Polisiye daha doğrusu siyasi polisiye

      Sil
    3. Tüm ön yargılarıma rağmen hafta sonu sizin hatırınız için denerim. Beğenirsem devam :)

      Sil
  4. Hint ve kore dizi ve filmleri haric herseye bir sans verebilirim 😂

    YanıtlaSil
  5. Daha önce hiç duymamıştım. Ancak izlenebilir bir dizi hissine kapıldım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil