Hipnoz - Brian Freeman



Kitabı iş yerimde terk edilmiş, sahipsiz bırakılmış ve boynu bükük kitaplar arasında buldum. Arka kapak yazısına göz attıktan sonra da kitapçı raflarında gördüğüm bu kitabı okumaya başladım.

Roman 16 yaşındaki Catalina' nın -romanın genelinde ismi Cat olarak kısaltılıyor- bir gece ansızın perişan bir halde dedektif Jonathan Stride' nin evine gelmesiyle başlıyor. Cat daha 16 yaşındadır, fahişelik yapmaktadır, hamiledir ve peşine düşen birinin kendisini öldürmeye çalıştığını sayıklamaktadır.  Dedektif Stride olayı çözmeye çalışırken Cat' in yıllar öncesinde kendisine aşık olan ve kocası tarafından öldürülen bir kadının kızı olduğunu öğrenir. Stride daha önce söz verdiği halde koruyamadığı kadının kızını korumak için çetin bir mücadeleye girecektir. Dedektif Stride' nin aşk hayatı da oldukça karışık ve hızlıdır.

Romanı bitirdikten sonra Jonathan Stride serisinin 'Ahlaksız' dan sonra gelen ikinci kitabı olduğunu öğrendim. Ama kitaba başladığınızda bir serinin devamını okuyormuşsunuz hissine kapılmıyorsunuz. Bir cinayeti çözmeye çalışırken yeni cinayetler işleniyor ve tüm bunları aydınlatmak için yıllar önce işlenen ve yanlış çözülen cinayeti yeniden çözmeye çalışıyorsunuz. Romanın sonunda bulduğumuz katil yine tahminleri zorlayacak biri çıkıyor ama roman bitmiyor.

Zor olduğunu söyleyemem ancak özellikle kitabın ortalarında, gizem konusu biraz fazla zorlandığından olsa gerek her şey iç içe girmeye başlıyor. Bu bölüm dışında akıcı.

Hepinize bol kitaplı günler...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

48 yorum:

  1. Çok karışık olduğunda ve bir çok insan olduğunda karıştırıyorum her şeyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok insan isminin üstüne bir de yerleşim yerleri isimleri girince kördüğüm gibi bişey oluyor :)

      Sil
  2. Ne zamandır bu tür bir kitap okumuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu aralar yoğunlaştım yabancı polisiye romanlara. En iyisi Grange diyorlar :)

      Sil
  3. Kapak tasarımı falan güzel duruyor. Ama ben yazarın hiç bir kitabını okumadım. bu nedenle bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin ilk kitabı Ahlaksız hakkındaki yorumlar daha iyi. Okuyacaksan ondan başla bence Kitap Güneşim :)

      Sil
  4. Ben hiç okuyamiyorum serileri çünkü devam etmek zor geliyor. Ikinci kitaptan başlamak mantıklı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)))) aynen seri okumak zor bence de ama ikinci kitaptan başlamak hiç de mantıklı değil. Sen benimle dalga mı geçtin :)))

      Sil
  5. Ben okudum bunu Unuttum Biliyormusun Şaka gibi ama gerçek :) Müzik ruhun gıdası Hani muzik nerede göremiyorum ???? Nokta Atışında göremedim. Hepimizde var arızalık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akılda kalıcı bir kitap değil unutman normal :)

      Nokta atışındaki söz beni çok etkilediği için duruyor ama yerine 90 lardan az bilinen bir müzik gelecek... :)

      Sil
  6. Gelsin artık hani nerede 90 bak bende biliyorum kesin :) Bak yine eskiye ışınlandım :)

    YanıtlaSil
  7. Seri kitaplarının kapağına kaçıncı kitap olduğu yazılmayınca sinir oluyorum. ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru bir konuya parmak basmışsın. Seri olduğunu bilseydim okumazdım zaten Kağıt Salıncak :)

      Sil
  8. Bilmez olurmuyum ben bu nu yaa :) Kral tv zamanı değil mi bu kesin Hay allahım ya ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet o dönemler (1994). Maalesef Nazan Yeşiltan' ın en bilindik şarkısı ve diğerleri tutmadı fazla, sonrasında kaybolup gitti.

      Sil
  9. Ben bir tek bunu hatırlıyorum Başka Yoktu ki Evet HepSİ KAYBOLDU Gerçi bir şey yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asında asıl üzüntü veren bunlar silinip giderken yerlerine saçma sapan şarkıcıların çıkması...

      Sil
  10. Uzun zamandır dinlemiyorum Türkçe muzik Ama yonca evcimik ablamızın neslinden geldik Hatırlarmısın Bir kaç iyi adam vardı Çıtır kızlar vardı :) Hatta Rüya ersavcının İstemiyorum Baba :) hatırladın mı Benim adım edi diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) tabikide hatırladım hatta her fırsatta youtube den dinliyorum hâlâ. Ben de o yıllarda yabancı müzik dinlemezdim fazla ama şimdi onları bile dinliyorum :) Güzel günlerdi be :))

      Sil
  11. Bak yine yılları yaad ettik Ne çabuk geçti peh pehhh Grup vitamin felan vardı esamesi okunuyordur şimdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben seviyorum o günleri konuşmayı. İyiki çocukluğum o yıllarda geçmiş :)

      Sil
  12. Biz şanslıydık benim için öyle Çocukluk zamanı var mı daha güzeli....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma 90 lar dizisini izlerken bile içim kıpır kıpır oluyordu benim...

      Sil
  13. Onu izlemedim. 80 ler dizisi vardı gerçi onuda izlemedim. VTR gördüm Bizim evde çok tv açılmaz ben yaşadıklarımdan yola çıkıyorum :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel eviniz varmış öyle... Eğer sizde benim gibi radyo dinlemeyi seven biriyseniz radyo xnostalji yi tavsiye ederim. 70 ler 80 ler ve 90 lar çalıyor. Ankara frekansı 91.4 ama istanbul' u bilmiyorum.

      Sil
  14. Alışkanlık aslında Tv kültürü yok bende aramıyorumda Açtıklarımda yine farklı :) Katiller çözümlenemeyen vakalar suçlular :) İçimde acaba dedektif mi yatıyor ne yatıyor anlamadım ki :) Bakarım ona Bu aralar Piyanodan gidiyorum bir abla yakaladım ondan tıngır mıngır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok farklı birisin onu anladım ve şaşırmıyorum ama piyanodaki marifetlerinizi paylaşsanız da hem dinlesek hem de nokta atışında duyursak :)) Sanat hayatında da başarılar...

      Sil
  15. Ben uzaylı değilim Abdullah farklılık yok aslında biraz garip olabilirim Bilemedim Bilemedim :) Tamam dur bulmalıyım ablayı Zaten Nokta atışını kalkındıran ben oluyorum anlamadım Telif hakkı isterim katlettim Burayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :) ben ablayı napıyım senin yaptığın bir şey varsa onu koyalım reklamın olsun diye söyledim :) bir de telif istiyorsun ya ne kadar ayıp :)))

      Sil
  16. Ablanın kimseye bir şey yaptığı yok O piyano başında çalıyor. Tıngır Mıngır Tanıtma seansları var ama :) Ben kendimce yazıyorum Blog mertebesine gelemedim. Zaten gelmekte istemıyorum Amatör olarak kalmak istiyorum. Sıkılıyorum insanları başka başka görünce Amatör yazar kendince Dinle bakalım Ruth B - Golden (The Intro Live Sessions) Yeni gözdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı zamanda mütevaziyiz de, çok güzel :)) bu arada blog dünyasında amatör yazarlar sence de daha iyi değil mi. Profesyonel havasında olup okur yorumuna cvp bile vermeyenleri görünce içerik ne olursa olsun okumuyorum bile :)

      Şu anda müsait değilim ama önerdiğin müziği dinleyecem mutlaka :)

      Sil
  17. Ya Ben bakmıyorum bile Gözlemlediğim o kadar durum olay var ki Hırs güzel ama bazen düşüRÜLen durumlar İnsanı böyle baka kalmasına sebep oluyor Şaşırıyormuyum Asla Bu gözler neler gördü neler işitti nelere şahit oldu Bu Hırs varya Bu hırs :) Amatör Blogcuyum ben Sıkılıyorum Çünkü adlı bir yazı yazıyorum Orayada yazıcam zaten Bende zoraki cevap yazanlara Tiltim bu aralar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bu yazı tutar, hit olur ben sana söyleyeyim. Bir çok blogger gıcık oluyordur eminim bu tip insanlara... Gözlem müthiş, bir de bunu tembellik etmeyip bloga aktardın mı kimse tutamaz seni :)

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. sanırım bloga post girme konusunda öylesin. Bisiklet 2 yi hala bekliyorum :)

      Sil
  19. Bu arada Mailini atarmısın .....

    YanıtlaSil
  20. Evet Haklısın :( Yazdım hala yayınlanmadı offfff :(

    YanıtlaSil
  21. Editör Bir şey demedi Ben yayın akışına koymadım :( Allahım kaplumbağa hızıyla gidiyorum ondan sebep pöffff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bişey yazınca hemen yayınlıyorum. Siz neyi bekliyorsunuz ya da o paylaşım niye taslakta durur anlayamıyorum. Yok yok ben öğrenememişim bu işi :))

      Sil
  22. Yanıtlar
    1. :))) iç kararacak bir şey yok ya, rahat ol. Sıkılıyorum çünkü de güzel yazı olmuş, uğraştığına değmiş. eline sağlık

      Sil
  23. Fikir alışverişinde seninde desteğini Unutmamak lazım Son yazdığın İçin ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  24. Ben de kitabı bir marketten çok cüzi bir fiyata aldım. elbette grange ya da tess gerritsen kadar iyi değil ama akıcı bir polisiyeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğenmistim ama grange hayranları polise okurları için yetersiz gelebilir tabi ki. Ayrica kitabın ucuz olması da güzel: )

      Sil