Sis ve Gece - Ahmet Ümit



Polisiye roman okumayı ya da bir arkadaşınıza tavsiye etmeyi düşünüyorsanız Ahmet Ümit kesinlikle listenizin ilk sırasında yer almalı. Bu sonuca Beyoğlu Rapsodisi, İstanbul Hatırası, Patasana ve Sis ve Gece romanlarını okuduktan sonra rahatlıkla varabiliyorum. Yazarın okuduğum tüm romanları ilk sayfalardan itibaren okuyucusunu içine çeken, merak uyandıran, okunan her yeni sayfada okuyucu öngörülerini değiştirebilecek bir hikaye örgüsüne sahip.

Siz de Sis ve Gece kitabını okumayı düşünüyorsanız evli bir istihbarat polisinin kaybolan genç sevgilisini (eşini değil) arayış hikayesini okuyacak, kurgulanan karakterlerin gerçekliği kadar karakterlerin geçmişlerine dair anlattıkları hikayelerle romanın içinde kaybolacak, bazı bölümlerde ana hikayeyi bir kenara bırakıp yan hikayenin içinde kaybolacak, etkileyici yan hikayelerin yanında istihbarat dünyasındaki iç çatışmalara, örgüt evlerinin iç yapılarına, yargısız infazlara dair bir çok ip ucuyla karşılaşacaksınız demektir.

Bu arada kitabın filmi de yapılmış. İzlemedim ama oyuncu kadrosu ve aldığı ödüllerle izlenebilecek bir film izlenimi uyandırdı bende. Haberiniz olsun :)

Son olarak gürül gürül kitap okuyun, sağlıcakla kalın sevgili okur...
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

9 yorum:

  1. Oooo şahane kitaplardır bunlar. Filmini vizyonda izlemiştim. Güzeldi.
    Bir tavsiyede benden gelsin. Beyoğlu'nun en güzel abisini mutlaka okuyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur bak o kitabı da okumuştum ama eklemeyi unutmuşum... Teşekkür ederim tavsiyen için.

      Sil
  2. :) Ahmet Ümit kitaplarından okuyamadığım bir kitap Sis ve Gece. Güzel bir kitap olduğa eminim. Ahmet Ümit kitaplarının hepsi çok güzel :) :)

    YanıtlaSil
  3. Ben filmi iki kez izledim.Kitabını okumadım ama filmi beğenmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film iki kez izlenecek kadar güzelse biz de izleyelim :)

      Sil
  4. Beğenmek göreceli ama ben Türk filmi olarak başarılı bulmuştum :)

    YanıtlaSil
  5. Hep okumayı düşünüp hiç okuyamadığım yazar, bari filmini izleyeyim:)

    YanıtlaSil