Barış Soydan 2014 yılına kadar Sabah gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü yapmış. Ancak 2014 yılında Gezi olaylarının patlak vermesi ve gazetenin el değiştirmesiyle işinden olmuş. Sonrasında gazetecilik deneyimleriyle harmanladığı ilk polisiye romanı Boruotu Cinayeti'ni yayımlamış.
Romanda olayları ulusal bir gazetede editörlük yapan Ufuk Lodos anlatıyor. Ufuk yazdığı bir kitabı uzun zamandır görüşmediği eski arkadaşı Aydın Karakalem'e adamıştır. Ancak okurundan gelen bir e-mailde Aydın Karakalem' in şüpheli bir şekilde öldüğü yazmaktadır. Ufuk bu olayı araştırırken bölgesel bir gazetede çalışan Bilal' den de yardım alacaktır.
Okur olarak romanın sayfalarını çevirdikçe yazarın asıl amacının gazeteciliğin etik ilkelerini kanıksatmak olduğu hissine kapılıyorsunuz. Gerek KCK operasyonları gerekse Ergenekon soruşturmalarında polisin gazetecilere sızdırdığı ve gazetecilerin doğruluğundan emin olmadan yayımladığı haberlerle toplumu nasıl manipüle ettiği örneklemeleri, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinin objektiflikten uzak ve devam haber yapılmadan askıda bırakılan haberlerinin etikliği, romanda çözülmeye çalışılan Aydın Karakalem cinayetinin çok çok önüne geçmiş.
Dikkat çeken diğer konu ise yazarın incisözlük ve ekşisözlük gibi yazar sitelerini bilgi kaynağı olarak kabul etmesi. Hatta öyle ki buradaki yazarlara ulaşarak görüşme talebinde bulunacaktır.
Peki neden boruotu? Boruotu kullanıldığında üç gün halüsinasyon görmenize neden oluyormuş. Yani çok etkili. Ufuk Lodos' da sevgilisinin verdiği boruotunu içtikten sonra cinayeti çözüyor. Ya halüssinasyon gördüyse?
Son söz olarak demek ki neymiş sevgili okur, okuduğumuz ya da izlediğimiz her habere hemen inanmıyormuşuz...
Sevgiyle kalın...
Tamam, peki.
YanıtlaSilYazdıklarımı dikkate almana sevindim :)
SilKitapların yeri,başımızın üstü :) Aldık kabul ettik bu kitabı da :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Ne diyelim, paylaşımlarda buluşmak dileğiyle: )
SilFarklıymış baya merak ettim not alıyorum hemen teşekkürler :)
YanıtlaSilKeyifli okumalar...
SilCinayet,entrika oldumu İlgi alanlarıma girmektedir. Kitap ismi itina ile alınıp yazılır :)
YanıtlaSil:))) umarım beğenirsin
Sil