Mutsuz Çocuklar Ülkesi - Özgür Bacaksız



Benim için 90' lı yıllar denilince akan sular durur. Hele de bir kitabın arka kapağında, Süper Baba'nın müziğini flütle çaldığımız, tsubasa' nın topun peşinden koşuşunu izlediğimiz yıllardan bahsettiği yazıyorsa o kitap alınmaz mı ?

Bakmayın kitabın adının 'Mutsuz Çocuklar Ülkesi' olduğuna. Biz o günlerde yaşadığımız gelip geçici üzüntüleri bugün özlemle arıyoruz.Yazar da bunun farkında. Bakkal kokuları, Capri Sunlar, mahalle maçları, kavgaları. Benim yaşadıklarımı o dönemde çocuk olan herkes mi yaşamış duygusuna kapılıyorsunuz. 

Peki ya siz, erkekleri terk eden kızlar! Arkanızda nasıl bir harabe bırakmışsınız okumak ister misiniz? Sevgilisini düğün salonunda eşiyle dans ederken gören erkeğin dramı... Yüreğiniz parçalanır, olduğunuz yerde kalakalırsınız...

Son olarak yazarın dilinden de bahsetmem gerekir. Yazarın ya da anlatıcının olabildiğince açık yazmasını, yeri geldiğinde küfrü bile en doğal haliyle hatta şivesiyle aktarması gerektiğini düşünen biriyim. Ancak Özgür Bacaksız, özellikle de kitabın ilk sayfalarında olayı baya abartmış. 'Piç' lakaplı bir arkadaşının lakabından bahsetmesin demiyorum elbette ama iki sayfada yirmi kez piç yazması bir erkek okur olarak beni bile rahatsız etti. Bir de o küfrü üstelik koyu bir şekilde tekrar tekrar yazmasaydı güzel olurdu.  Bunların dışında okuması kolay, aralara güzel sözler konulmuş ve annelere mükemmel methiyeler dizilmiş kısımlar var.

Eğer sizinde 90' lı yıllara dair anılarınız varsa iki saatinizi ayırıp o yıllara gidebilirsiniz.

Keyifli okumalar...


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

13 yorum:

  1. Bu kitabı merak ediyorum. 90larda çocuk olmak nasilmis çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Kitap önerilerinin hepsini özellikle +1 yaparak paylaşıyorum.Kitap önerileri çok önemli.Malum az kitap okuyoruz.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Merak ettim doğrusu :) Bir yerde karşılaşırsam mutlaka okuyacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkekleri ne hale getirdiğinizi merak ediyorsunuz demi, az değilsiniz valla :)

      Sil
    2. :) Simdi ne desem bilmedim :)

      Sil
  4. Bekleyenler arasında.. Karşıdan göz kırpıyor :))

    YanıtlaSil
  5. 90'lar bir başkaydı, yani en azından o dönemde çocuk olan bizler için. Ya da çocukluk mu başlı başına başka bir şey acaba? Hangi dönemde olursa olsun ve nasıl geçerse geçsin, çocukluğu herkes özlüyor sanırım. Güzel bir kitaba benziyor, tanıtım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günümüzün çocukları sokakta oynamanın tadını almadan büyüyorlar söz sanatı... onlar özleyebilir aman ben üzülüyorum hallerine...

      Sil
  6. Evet süper baba ne güzel şarkı, ne güzel bir müziktir:) Piç kelimesine gelince, küfürden hiç hoşlanmam ama edebiyat, yazı özgür bir alan değil mi? Sınırlamalar koymak doğru mu?

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe hanım piç kelimesinin kullanılmasından ya da açık açık küfür edilmesine karşı değilim. Bu konuda yazar olabildiğince özgür olmalı. Ama o kadar sık ve gereksiz kullanım okuyucuyu rahatsız edebilir düşüncesindeyim...

      Kitabı iyi bir kitap kurduna hediye ettim, bakalım o nasıl yorumlayacak...

      Sevgiler :))

      Sil