Hizmetkar Kim ?



Mahallemizin İlk okul müdürünün emaneten verdiği bir kitap. Müdür dedimse öyle bilindik müdür profilinin dışında. Çocuklar, öğretmenler ve veliler tarafından sevilen güler yüzlü biri. Tanısanız sizde seversiniz eminim. Haliyle Müdürümün verdiği üç kitaptan ilkini ön sıraya alarak okudum.

Yağmur bir şirkette yönetici konumunda, hepimiz gibi günleri birbirinin fotokopisi şeklinde geçen biridir. Yine öyle bir gün mahalle camisinin hoparlöründen verilen ölüm ilanında kendi adını duyar ve aynı gün gizemli bir mektup alır. Cenazede kendisini bulan gizemli kişi tarafından Hizmetkar olma yolunda yoğun bir eğitime tabi tutulur. Eğitimler sırasında sır perdesi açılır, Hz. Adem' in Cennetten kovuluşunu, Habil ile Kabil arasında yaşanan ilk cinayeti, Hz İsmail' in kurban olayını gözleriyle görür. Şeytanın insanları nasıl kandırdığına tanıklık eder. 

Yazar vicdan, akıl, rahat, uyku ve ruh gibi kavramların insan üzerindeki etkilerini hikayeleştirerek etkili bir şekilde anlatmış. Kitabın dili sade ve akıcı. Birazda dini konulara ilginiz varsa Ramazan ayı öncesi güzel bir motivasyon kaynağınız olabilir.

Bu arada hocamın verdiği ikinci kitabı da yarıladım sayılır ve o kitapta kişi psikolojisi üzerine. Okumam için verdiği kitaplara bakılırsa Müdürüm benim kişisel gelişimimde bir eksiklik görmüş olmalı. Belki de ömrünü insan yetiştirmeye adamış biri alelade kitaplar yerine seçmece gelişim kitapları okumama vesile oluyordur. Ne dersiniz  :))

Kitap ve sevgiyle kalın...


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Ben ilk defa duydum yazarı da kitabı da. Ama konusu ilgimi çekti. Okumak isteyebileceğim bir kitap gibi duruyor :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül okul müdürü verince biraz mecburiyet hissiyle okudum ama pişman değilim :)))

      Sil
  2. Öğrencilere okutmuş ve yazarını okula çağırmıştık. Çok sevmişlerdi bu seriyi. Ben fırsat bulup okuyamadım henüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet birde o konu var. Kitap serinin ilk kitabı, müdürüm verirse seriye devam :) Beni tamamladığınız için teşekkür ederim

      Sil
  3. Konusu değişikmiş cidden :)) Yazarı ben de ilk kez duyuyorum, güzel oluyor yeni yazarlarla tanışmak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim Kağıt Salıncak, sizin için bir günlük kitap, çerez bunlar :))

      Sil
  4. hiç duymamış olmanın derin mahçubiyetiyle yazıyorum yorumu , ne çok bilmediğimiz , duymadığımız yazar ve kitap var :(

    YanıtlaSil