Uzayın Bekçileri // Isaac Asimov



Merhabalar kitap dostu kardeşim.

Uzayın Bekçileri Isaac Asimov' un Ben Robot' tan sonra okuduğum ikinci kitabı. Yine fazla uzun olmayan kıvamında hikayelerden oluşuyor. Bu kez anlatımlar daha hayali ve betimlemeler daha yüzeysel. Robotlar ikinci planda. Kahramanlarımız ya uzaylılar yada uzaydaki insanoğlu. 

Isaac Asimov eğer uzaylılarla (varsa tabi) iletişim kurmadan hayal gücüyle bu kitapları yazıyorsa ayakta alkışlanacak bir hayal gücüne sahip demektir. Şöyle ki, hikayelerinden birinde uzaylıların oluşturduğu bir kuruldan ve kurulun kararlarından bahsediyor. Karara göre içinde canlıların bulunduğu ilkel bir gezegene müdahale edilmeyecek ve bu gezegen yıldızlar arası seyahati keşfedene kadar onunla iletişim kurulmayacaktır. Yani Asimov diyor ki; uzaylılar aslında bizden haberdar ama muhtemelen böyle bir kuralları olduğu için bize karışmıyorlar. Olabilir mi? Sorunun cevabını bilemem ama Haktan Akdoğan isimli biri HaberTürk' te Öteki Gündem isimli programda UFO ları açıklarken hep benzer varsayımları kurgulayarak anlatıyordu.  Bizden çok çok gelişmiş gezegenler olduğu gibi daha gelişimini tamamlayamamış çok ilkel gezegenlerin varlığından, sürekli bizi takip ettiklerinden hatta bir çok konuda bize yardımcı olduklarından bahsediyordu.

İnanıp inanmamak sana kalmış değerli okur. Ama kitabı okumaya karar verirsen Yerin Altında, Uzayın Bekçileri, Fıkra Anlatıcısı, Kozmik Kuluçka Makinası, Ölüm İlanı, Saha, İşmu Şiirler isimli hikayeleri okuyacaksın demektir.

Benim favori hikayem Ölüm İlanı'ydı 

Keyifli okumalar

  
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder