Memleketin Birinde // Aziz Nesin



Kitaptan bahsetmeden önce yeni yılın kutlu, mutlu, sağlıklı, huzurlu, seni hayallerine ve hedeflerine ulaştırdığı, bol kitaplı bir yıl olsun sevgili okur.   

Aziz Nesin' in bol bol masal anlattığı, 1958 yılında yayımlanmış kitabının adıdır "Memleketin Birinde". Kitabın başına Aziz Nesin ile yapılmış röportaj yerleştirilmiş. Röportajı okuduğunuzda ilerleyen sayfalarda okuyacağınız masalların aslında "bu dizideki tüm kişi ve kurumlar hayal ürünüdür" tadında, gerçeğin masallaşmış hali olduğunu anlıyorsunuz.

Yazar bizim gözümüzü, Merhumun Vasiyeti, Esneyen İnsanlar Ülkesi, İnsan Olun Yavrularım, Bir Zamanlar, Çoban Köpeği ile Motorlu Tren, Bir Çin Hikayesi, La Fontaıne'in Yazamadığı Masal, Padişaha Giren Kazık, Hazinedeki Paslı Teneke, Sadrazam Eşek masallarıyla açmaya çalışıyor.  Masalın birinde aptallığı kimsenin kendi üzerine almayışına gülerken diğerinde bir öküz ün nasıl ormanın kralı olabileceğine tanıklık ediyoruz. Ve daha neler neler :)

Okuması eğlenceli, kolay bir kitap. Tavsiye ederim.

Keyifli okumalar...  
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

4 yorum:

  1. Umarım öyle bir yıl olsun sahiden de... Bu kitabını okumamıştım Nesin'in. Bir fırsatını bulursam ya da bir yerde gözüme ilişirse okuyacağım. İyi seneler.

    YanıtlaSil
  2. Azizi Nesin'in hemen bütün kitapları böyledir , okuması da anlaması da kolaydır lakin işine gelen olur nlar , gelmeyenler ise hiç anlamaz ...Kitaplı yıllar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudukça anlıyorum... Elbette Aziz Nesin'in iğneleri battıkça rahatsız olanlar olacaktı :) Teşekkür ederim...

      Sil