IN TIME // Zamana Karşı

in time
Resim yazısı ekle
2011 yapımı filmi G+ daki bir paylaşımda görerek izlemeye karar verdim. Film insanların yaşlanmayı ve ölümsüzlüğü bulduğu bir gelecekte geçiyor. İnsanlar 25 yaşına kadar normal olarak yaşlanıyor. 25 yaşına geldiklerinde ise kollarında 1 yıldan geriye doğru sayan bir sayaç beliriyor. Her insanın kolunda bulunan sayaçtan zaman transferi de mümkün olmaktadır. Bu nedenle paranın yerini zaman almıştır. Hayatın her alanında zaman kullanılmaktadır. Bunun yanında zamanınız olduğu sürece sonsuza kadar 25 yaşındaki halinizle yaşamanızda mümkündür. Doğal olarak annenizde kızınızda hep 25 yaşında. 

Yeni düzenin sonucu olarak insanlar zenginliklerine göre ayrı bölgelerde yaşamaktadırlar. Alt tabakadaki fakir insanlar için tek amaç hayatta kalabilmektir. Bu nedenle tüm işlerini koşarak hallederken zenginler için ölümsüz-dingin bir hayat devam etmektedir. Başrolümüzün 100 yıllık zaman bulup 1. sınıf insanların bölgesine geçmesi ve cinayetle suçlanmasıyla aksiyon başlar.

Filmin konusu mükemmel. Kurgu ve çekim biraz daha güzel olsa matrix tarzında iz bırakan bir film olabilirdi. Bilim kurgu-Gerilim severler kaçırmasın...

Yapım    : ABD - 2011
Tür      : Bilim Kurgu, Gerilim
Süre     : 115 dk.
Imdb     : 6,6



Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder