FIN // SON

Film 2012 ispanyol yapımı gerilim filmi. Eski arkadaşlar yıllar sonra tekrar buluşmaya karar verir. Dağ evinde buluşan eski dostlar burada bu toplanma fikrinin aslında toplantıya gelmeyen, şizofren arkadaşları angel in  fikri olduğunu öğrenirler. Gerilim buarada başlar. O gece dağ evinde yaşanan esrarengiz bir olayla grubumuzun dünya ile olan tüm bağlantıları kesilir. Dağ evinden ayrılarak şehre gitmek isteyen arkadaşlar yol boyunca birer birer eksilir. 

Bu tür macera filmlerinin beni gıcık eden bir yönü olmuştur hep. Hayır. Gözlüklü ve şişko adamın ilk ölmesi değil takıntım. Hani 10 kişilik bir grup maceraya atılır sonra teker teker acımasız bir şekilde öldürülürler ya... İşte o en sona kalan bir kadın ve bir erkekten olan başrollerimizin filmin sonunda zafer kazanmış komutan edasıyla; sanki hiç bir şey olmamış, mutlu son edasıyla sevişip koklaşması. Arkadaş bu kopan kafalar hiç mi psikolojinizi bozmaz? 

Film benim gibi bu tür takıntıları olanlar için tam bir cevap. Karakterlerin ölümleri canavarca değil; durup dururken kaybolma tarzında. Yol boyunca karakterin biri kayboluyor, geride kalanlar yoluna devam ediyor. Arkadaşımız kayboldu en azından cesedini arayalım endişesi yok. Tam bir kabulleniş. 

Verilmek istenen mesaj çok net. Sizin dünyadan yok olmanızın geride kalanlar için bir önemi yok. Belkide zaten yoktunuz.

Bir gün uyandığımızda sanki bu dünyada hiç olmamışız gibi. Kaybolanlar mı kayboldu yoksa onlar için biz mi kaybolduk ?


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder