Sosyal Paylaşım Butonları - Add This 2

Bu konuda daha önce Add This sitesi üzerinden Sosyal Takip Butonlarının nasıl yapıldığını ve bloga eklendiğini anlatmıştım. Bu kez yine aynı site üzerinden konu altı sosyal paylaşım butonlarının nasıl yapıldığını ve bloga eklenmesini anlatayım. 

Öncelikle buradan AddThis sitesine giriyoruz. Daha önceki konuda üyelik önemli değildi ama bu kez siteye üye olursak işimiz çok daha kolay olacak. Üye girişi yaptıktan sonra açılan sitenin sağ üst tarafında bulunan Get the Code bölümünün altında bulunan Share Button tıklıyoruz.

sosyal paylaşım butonu yapımı
Konu paylaşım butonu yapma
Paylaşım butonlarının bulunduğu sayfa açıldığında ;

sosyal paylaşım butonu yapımı ayarları
Sosyal paylaşım butonu yapma
resimde numaralandırdığım 1 nolu bölümde sitemize uygun olanı seçiyoruz. 2 numaralı bölümde sitemizde görünmesini istediğimiz tasarımı seçiyoruz. 3 numaralı bölüm öz izleme bölümüdür ancak buradan da bir kısım ayarları yapmamız gerekecek. 

sosyal paylaşım butonu yapımı ayarları
Sosyal paylaşım butonu ayarları
şekilde görüldüğü gibi +sharo nun altında bulunan ayarlar bölümüne tıklıyoruz.

sosyal paylaşım butonu yapımı
Sosyal paylaşım butonlarını sıralama
Ben kendi temam için tema üzerinde tasarladığım paylaşım butonlarını kullanmaya devam edeceğim için buradaki ayarları hiç değiştirmeden devam ediyorum. Ayarlarımızı tamamladıktan sonra Değişiklikleri kaydedip devam ediyoruz. Ayarlama işlemi bittikten sonra 2 resimde bulunan 4. adıma geçip Instal Blogger Widget e tıklayarak widget oluşturuyoruz.

sosyal paylaşım butonu yapımı
sosyal paylaşım butonlarını bloga ekleme
İçeriği düzenle kısmını genişleterek içerik kodlarını görebilir ve düzenleme yapabilirsiniz. Burada başlık kısmını boş bırakmaya dikkat edin. Boş bırakmazsanız eklenen widget blogda görünür. Oluşan widget i blog kayıtları kısmının altına taşıyarak işlemi tamamlıyoruz.

Sonuç;

sosyal paylaşım butonu yapımı
Sosyal paylaşım butonlarının ana sayfa ve konu altındaki görünümü

Selametle kalın...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder