Tongue Fu


Yazar Sam Horn kitabında, Tongue Fu'yu sözlü dövüş sanatı daha doğrusu sözlü savunma sanatı olarak tanımlayarak yola çıkıyor. Sonrasında Kung Fu gibi bir çok dövüş sanatında bedenin eğitilmesi örneğinden yola çıkarak zihni eğitmenin yollarını örneklemelerle anlatmaya devam ediyor.


Kitabın ana vurgusu empati ve sessizliğin gücü. Hangi durumla karşılaşırsanız karşılaşın empati yeteneğinizin sizi öne çıkaracağı ve başınızı belaya sokmaktan kurtaracağını kanıksatana kadar anlatıyor. Sessiz kalmanın gücüne inandırmak için ise sayfalar dolusu methiyeler diziyor. Satış temsilcileri ve kasiyerlerin sıklıkla karşılaştıkları bir çok olayı doğrusu ve yanlışıyla örneklendiriyor. Böylece kendini denemek isteyen okur için kitap zihinsel bir seminere dönüşüyor.  


Kişisel gelişim kitaplarına soğuk bakan biri olarak kocaman kitapta bam telime dokunan cümleyi aşağıya bırakıyorum. Kalın sağlıcakla...


Endişelenmek aslında olmasını istemediğiniz bir şey için dua etmenin bir yoludur...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder