Bu Ay İzlediğim Filmler - Ocak 2020

Biz Böyleyiz


Sondan başlayayım. 10 Ocakta Sinemalarda yayımlanmaya başlayan filmi daha dün, neredeyse bomboş bir sinema salonunda izledim. Caner Özyurtlu hem yazıp hem de yönetmiş. Oyuncu kadrosu ise simaen tanıdık yüzlerden kurulu. Duayen sanatçı Hümeyra'nın yanında Özge Özpirinççci, Engin Öztürk, Şebnem Bozoklu gibi genç oyuncular boy gösteriyor. Filmde tam olarak başrolden bahsedemesek de oyunculuğunu sevemediğim Berrak Tüzünataç bir tık öne çıkıyor. 


Hikaye bir sahil yerleşkesinde yabancı uyruklu hizmetçisiyle yaşam süren Nezihe'nin rahatsızlanmasıyla başlıyor. Hizmetçi Yulduz'un çocukluklarını Nezihe'nin yanında geçiren bir grup arkadaşa haber vermesiyle hikaye sahil kasabasındaki gençlik filmine evriliyor. 


Komedinin, sıkıcı ve kasvetli olması beklenen bir ortamda bireylerin zekasından çıkması oldukça güzel. Birilerinin çıkıp o sıkıcı ve kasvetli ortamı muhabbetiyle renklendirmesi gibi. Bu durum kısmen durum komedisi gibi algılanabilir. Yer yer sakarlıklardan doğan komedi unsurları da tabi ki var ama özellikle izleyiciyi güldüreyim şebeklikleri yok. Boran Kuzum'un esprileri filmin en zirvesi, karaoke bardaki sahnelerle filmin sonunun sündürülmesi en dip noktalarıydı bence...

Elbette bir Cem Yılmaz kalitesinde efsane espriler yok ama beklenti yükseltilmeden izlenebilir.

Yıldızlara Doğru


Bu aralar büyük bir zevkle takip etmeye çalıştığım TRT 2' nin yanlış hatırlamıyorsam 2019 yılının en çok izlenen filmler listesindeydi. Aç parantez, kültür sanat kanalı TRT 2 kalitesiyle benden büyük bir alkışı hak ediyor kapa parantez. Filmi ne izlesem arayışındayken TRT 2'nin etkisiyle izledim.

Brad Pitt'i koy ne olsa izlenir gibi mi düşündüler bilemiyorum. Ama Santra Bullock'un oynadığı ve 7 dalda oscar alan Gravity/Yerçekimi filmini fazlasıyla hatırlattı. Özellikle uzay istasyonunda meydana gelen kazalar, uzay boşluğundaki savrulmalar klişeleşti. Sanırım bu tip sahneler devasa sinema ekranlarına görsellik katıp bol adrenalin salgılatmak için çekiliyor.


Brad Pitt'in oyunculuğu ise çok iyi. Özellikle her ne yaşarsa yaşasın dinginliğini koruması farklı bir insan profili oluşturmuş. Daha doğrusu paniklememe özelliğinin insanı süperkahramana dönüştürmesi güzel bir vurgu olmuş. Bunun yanında ay'a çıkılıp çıkılmadığı tartışmalarında "eğer çıkılsaydı oraya çoktan bir üs kurulmuştu" argümanını güçlendirecek ögeler var. Ay'ı bir ara istasyon hatta hava alanı gibi kurgulamak uzaya açılmış insanoğlunun yapacağı en doğru karar olurdu zaten.  

Büyük bir ekranda izlenilirse zevk alınabilir. Yine de bu tip filmler Asimov'un hayal gücünün çok ama çok gerisinde...

Anna


Bu filmi de ne izlesek arayışındayken bir internet sitesinin tavsiyesiyle izledik. Filmde Anna özel yetiştirilmiş Rus bir ajanı canlandırıyor. Hem güzel hem seksi olan ajanımız aynı zamanda her türlü silahı kullanabiliyor ve korkusuz. Zaten bir ajan da aynen böle olmalı. Geçmişin Tom Raider'i yani. Film bol aksiyonlu klasik bir istihbarat filmi gibi duruyor. Ama bizce film 2010 yılında baya bir sükse yapan hatta facebok profilinden İstanbul'umuza da geldiği anlaşılan Anna Chapman'ı anlatıyor. Filmin başrolünün gerçek Anna'ya benzemesi de bizi destekliyor.


Bu filmde bol aksiyonlu. Ama çok fazla zaman atlaması var. Bakın biz gösterdik ama siz görmediniz dercesine sahneleri tekrar izlettiriyor. İlk bir kaç seferde aaa şaşkınlığı olsa da sonlara doğru artık yeter beni salak yerine koyma alınganlığı oluşuyor.

Her üç filmi de izlediğim için pişman değilim. Yine de beklenti normal seviyede tutulup gevşeyerek izlenirse güzel olur. 

Sevgiler.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

8 yorum:

  1. Bir ara izleyeceğim ama hangi ara bilemiyorum.! Teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) dinlenmek istediğiniz bir ara olabilir. Ben teşekkür ederim

      Sil
  2. Yıldızlara Doğru dikkatimi çekti :))

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar pek filmlerle alakalı değilim izleyeceğim.
    Bu arada mimlendiniz
    https://tigrisdriver.blogspot.com/2020/01/2020-hedeflerim-mim.html?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo hatırlanmak güzel, teşekkür ederim. En kısa zamanda yapıyorum

      Sil
  4. Biz böyleyizi sırf Boran Kuzum için merak ediyordum ama hiç beklentim yoktu. Yorumunuzu görünce artık izlemesem de olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen... Zaten kısa bir süre sonar televizyonda yayınlanır diye tahmin ediyorum

      Sil