Otherlife (2017)


Yaşamaktan korktuğunuz heyecanları sanal gerçeklikle yaşamak ister miydiniz? 

Filmimiz Ren Amari (Jesica De Gouw) ile erkek kardeşinin derin dalış yaptığı bir geçmiş üzerine kurulu. Ren Amari'nin ısrarı üzerine ikinci kez dalış yapan erkek kardeş bu dalıştan çıkamaz ve beyin ölümü gerçekleşir. Büyük suçluluk duygusu içindeki Ren, kardeşini kurtarmak için babasının başlattığı ancak anlaşılmaz bir şekilde terk ettiği Otherlife projesine sarılır. Böylece insan beynine yüklenen sanal gerçeklikle, yanlış tercihi nedeniyle beyin ölümü gerçekleşen kardeşine aynı heyecanı yaşatıp doğru tercih yaptırarak kurtarmaya çalışacaktır. 


Ren projesi için sponsor desteğine ihtiyaç duyar ve bir arkadaşı ile birlikte Otherlife şirketini kurar. Buna göre sanal gerçeklikle heyecan yaşamak isteyenler için senaryolar yazmaya başlar. Yazılan her senaryo için geliştirdikleri yazıcıdan mürekkep benzeri bir sıvı çıkar. Bu sıvıyı gözüne damlatan kişi bir kaç dakika içinde o muhteşem heyecanı yaşayacaktır.


Projeden haberdar olan devlet yetkililerinin başka bir planı vardır. Suçluları ıslah etmek.  Böylece 1 yıl hapis yatması gereken kişi 1 dakika içinde o acıyı yaşayarak ıslah olup topluma kazandırılabilecektir. Ancak devlet yetkilileri projenin birden çok müebbet hapis cezası için de geliştirilmesini istemektedir. Ren projenin insan beyninin yaşadığı eşsiz deneyimlerle daha da geliştirilmesini amaçladığını ancak devletin projeyle insan beynini sınırlandırmayı amaçladığını düşünerek itiraz eder. Ve bir anda kendini denek olarak bulur... Filmi bitirmemek için anlatımı burada kesiyorum.


Otherlife yani Diğer Yaşam kurgusu ve öngörüsüyle beni fazlasıyla etkilemeyi başardı ve oldukça gerçekçi geldi. Bilim kurgu sevenlerin bayılacağını düşünüyorum.

Keyifli seyirler.

Son söz;  Antalya Expo fuarındaki çocuk bilim merkezi içerisinde gözlüklerle yapılan sanal gerçeklik salonu var. Benzer şekilde deneyimler sunuyor. Yine 9D film gösterimlerinin filmde anlatılmak istenenin ilkel hali olabileceğini düşünüyorum. Deneyimlemelerdeki zaman sorununu da çözerlerse işlem tamamdır. İki saatlik filmi bir dakika da bitirmek gibi.

Şimdilik eğlence sektörüne hizmet eden bu teknolojinin gelecekte filmin öngördüğü gibi ceza yöntemi olarak da kullanılıp kullanılmayacağını hep beraber göreceğiz.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

11 yorum:

  1. Bilim kurguyu çok severim. Bu film de izlenecekler listesinde yeri aldı. Yazı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Konu tam benlik. Hemen izliyorum.
    Bu arada "Çizgi Ötesi" filmini (ilkini ama) izledin mi? Beğeneceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemedim ama gün içinde izlerim nette bulabilirsem. Merak ettim. Tavsiyen için teşekkürler 😊

      Sil
    2. Sen nasıl bir film tavsiye ettin öyle ya, inceden tırstım biraz :))

      Sil
    3. Hahaha konu nasil ama??

      Sil
    4. Ilginçti aslinda ama geçmişin intikamı biraz ürpertici biraz tutarsızdi sanki. Ama ölümü yaşayarak çizgi ötesini görmeye çakışmak çok orijinal bir fikirdi. Ben etkilendim, izlemeyen varsa izlesin :)))

      Sil
  3. Filmi hemen not alıyorum. Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Film izlemeyi seven biri olarak ilgimi çekti not alıyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice hanım. Umarım siz de seversiniz. İyi seyirler :)

      Sil