Bütün Güzel Çocuklar Şüpheli - Umay Umay


Umay Umay' ın okuduğum ilk kitabı Bütün Çocuklar Şüpheli. Adından da anlaşılacağı gibi insanın içine işleyen duygu yüklü şiirsel bir kitap. Fon müziği eşliğinde hayal kurmak gibi. Güzel ama yetmiyor. Yetmiş küsür sayfalık kitap bir anda bitiveriyor. 

Bu kez anlatmak yerine alıntılarla baş başa bırakıyorum sizi. Daha fazlası kitapta.

Keyifli okumalar.

İnsan bir pinpon topuna, bir parça jelatine, taş zemini örten kilime, vaatlere, yalanlara, iç çekişlerine inanabilir. Ve bir insan bütün bunlar için, belki sadece biri için ölebilir... Kabul etmiyorum!!! Orada oluşunun hiçbir mantıklı sebebi yok. Alışamadıkça çubuk kraker yiyorum. Rüyalarımızdaki dünyada yaşasaydık, burası özlediğin sokaklar derdim. Belki o zaman düşleri gerçek yapabilirdik.
Budistler, Himalayalar,da İnternet Kafe açmışlar. Dünyanın her yeriyle ama hiçbir keşif duygusu taşımadan iletişim kuruyorlar. Artık çok uzak yerlerin, asla dokunamayacakları yakınlıkların peşindeler. Onlar da bu büyük palavranın parçası oldular. Kavramları yeniden tartışmamız gerekecek. Rüyaları, kabusları, adaleti, yalnızlığı. Ne kadar basitse, o kadar çok ve uzun tartışmamız gerekecek. Yani Atilla, benim deli ve iyi olma şansım bitti... Belki tek şansım, bana içerde başka bir hayat olduğunu anlatman. Kızgın parmaklarınla boncuklar, kitaplar, kelebekler, resimler gönderip o ormanda devrilen ağacı haman.
Bu gece ağlamak ve şiir yazmak yok. Dışarıya çok az çıkıyorum. Bazen yeni cd,lere bakmak için, bazense umutlandığım bir film için. Sokakta hiçbir gerçek tek başına dolaşacak kadar cesur değil. Sokaklar ne dediği anlaşılmayan hayallerle dolu. Varacakları hiçbir yer yok. Zaten bir yer aramıyorlar. O yüzden eğildikleri bir alın yok. Ağlamaya utanacakları bir şiir yok.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

14 yorum:

  1. Alıntılara bakılırsa güzel bir kitaba benziyor.Bunu da okunacaklar listesine ekleyeyim.Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Alıntıları sevdim bende :) Belli ki başladığımla bitirdiğim bir kitap olacak :) Okuma hızımın düştüğü bu günlerde iyi gider gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😁 aynen öyle başladığı gibi bitiyor Kitap Güneşim

      Sil
  3. Şiir ve ben bir durdum kaldım :((( Neden o fondaki müzik bana uğramıyor yaaa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana kavga dövüş lazım 😀😀😀

      Sil
    2. yok o kadar değil bu aralar dram sardım sonum hayırlısı kıvamında

      Sil
    3. Duygu yelpazen de çok genişmiş Mayıs. Yalnız bu iyi mi kötü mü anlayamadım 😊

      Sil
    4. Saol Özer yine farklı bir bakış açısı yakalamışsın Allah razı olsun...

      Sil
    5. Önemli değil ne demek 😊

      Sil
    6. Özer bey yeni yazı yok sanırım :)

      Sil
    7. Mayıs sağlık problemi çıktı, atlatırım sandım ama dr lik olacam sanırım. Bu aralar bloğa odaklanamıyorum maalesef

      Sil
  4. Alıntılar dikkatimi çekti, ilk fırsatta edinmeye çalışacağım. :)

    YanıtlaSil