Sen Hiç Kendini Yaşadın Mı? - Alişan KAPAKLIKAYA

Ülke olarak tarifsiz acıları yaşadığımız bir dönemden geçiyoruz maalesef. Alt tarafta bir birini acımasızca öldüren ve yaşadıkları coğrafyayı kan gölüne çeviren, üst tarafta bize karşı güvenilmez ve iki yüzlü komşularımız var. Bu da yetmezmiş gibi bombalarıyla bizi dizginlemeye çalışan karanlık güçler de içimizdeler. Dayanılmaz acılar yaşatıyorlar bu günlerde. 

Yaşananlara tepkisiz kalsan şehidine sahip çıkmamakla, bu işlerin arkasında olduğunu düşündüğün kişilere tepki versen toplumu ayrıştırmakla ve iç karışıklığa çanak tutmakla suçlanıyorsunuz. Bakış açısına göre her iki taraf da haklı. Hangi taraftan bakarsak bakalım ama lütfen bilinçli hareket edelim. Ağlayıp sızlanmayalım ya da isyan etmeyelim demiyorum. İçimizden geliyorsa onu da yapalım ama ilk önce sağ duyulu olalım sonra kendi işimize odaklanalım. Ne yapıyorsak en iyi şekilde yapalım, dua edelim. 

Böyle bir ortamda okuduğum kitaptan bahsetmek hiç içimden gelmiyor aslında. Ama terörün de istediği bu değil mi? Herkes içine kapansın ve herkes korkuyla yaşasın...



Sen Hiç Kendini Yaşadın mı? adından da tahmin edileceği üzere kişisel gelişim kitabı. Ev hanımı, öğrenci, üniversite hocası gibi katılımcıların oluştuğu bir kaç bölümlük kişisel gelişim saensının anlatımından oluşuyor. Kıssadan hisselik anlatılar, yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri var. Normal şartlarda severek okuduğum bir tür olmamasına rağmen başladığım kitabı kolayca bitirdim. Yazarın dili akıcı ve kitabın yazı puntoları oldukça büyük. Okuru yormadan hızla ilerliyor. 

Kişisel gelişim seanslarında gazı yiyen kişinin seans sonunda gerçeklik duvarına toslaması gibi acı bir durum vardır. Kişiyi bindirdiği umutsuzluk treniyle daha da kötüye götürür. Yazar benimde katıldığım eleştiriye cevap vermiş. Bu durum kitabı hem biraz daha gerçekçi kılmış hem de gaza gelen okurun kitaptan sonra nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda ip uçları vermiş.  

Bu tür severlerin beğeneceği bir kitap.

Sevgiyle kalın. 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

12 yorum:

  1. Allah yardımcımız olsun. Yılmadan, yıkılmadan, yorulmadan mücadele etmeye devam edelim ki huzura kavuşalım... İnşallah aydınlık günler kapıdadır.. Kitap ise bahsettiğiniz gerçeklik hususuyla ilgimi çekti. ''Kitaptan sonra dikkat edilecekler'' konusunda ipuçları vermesi kişisel gelişim kitaplarına olan ön yargımı kırabilir. Göz atmak isterim. Kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bu günler şafaktan önceki son karanlıktır. İçimiz karardı artık.

      Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kişisel gelişim kitapları artık bana o gazı da vermiyor :D Sanki hepsi aynı şeyleri anlatıyorlar.. :D

    YanıtlaSil
  3. Sizin uzmanlık alanınız zaten :)

    YanıtlaSil
  4. Kişisel gelişim kitapları beni geliştirmiyor galiba :) Bir zamanlar okurdum, hiçbir fark yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motivasyon teknikleri aynı onun için oluyor sanki. Aynı dersi farklı hocaların anlatması gibi bir his oluşuyor.

      Benim gibi hisseden insanların olmasına sevindim ama :)

      Sil
  5. enteresan ve duymadığım bir kitap , elime geçerse neden olmasın. Üst taraftaki yazılarınıza ise kesinlikle ve tamamen katılıyorum , hangi taraf oldğumuzu bile şaşırır olduk , bence bütün taraflar kendi için çalışan tipler , kimse insanlık için çalışıyorum demesin , her koyun kendi bacağından kıvamında bir dünyanın içinde habire dönüyoruz ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin için çerez niyetine olur bu kitap. Diğer konuda da umarın en kısa zamanda normale döneriz. Kabus gibi bir yıl oldu 2016, bu ne ya...

      Sil
  6. Hala gerilim okuyorum içim dışım gerilim oldu. İki kısımda Bol bol dua ediyorum. Sayın Özer size hak veriyorum. Yazsan bir türlü yazmasan başka türlü ama kim ne yaşıyor onu soran maalesef yok Herkesin tercihinin sorğulanması açıkçası canımı sıkıyor. Acıyı yaşamak Hepimize göre farklıdır. Acıyla baş etmekte Sadece buna bir tanımlama yapılmamalı Bırakılsın isteyen dilediği gibi acısıyla baş etme yöntemini uygulasın. SADECE DEMEM O Kİ BİR TARAF OLMAK İSTEMİYORUM. ACIMI ÜZÜNTÜMÜ KENDİ METODLARIM VEYA KENDİMLE HALLETMELİYİM SADECE YARĞILANILMADAN BUNU YAŞAMAK...

    YanıtlaSil