Blogger Temasındaki Türkçeleşmeyen Kelimeler



Merhaba sevgili bloggerler...

Neredeyse iki yıldır kullandığım blog temamdan sıkılmış olmamın üstüne zaman zaman temada bozulmalar olması işin tuzu biberi oldu. Böylece temayı değiştirmeye karar verdim. Bu süreçte rahatsızlık verdiğim  herkesten özür dilerim.

Yeni tema arayışımın olduğu süreçte tema yapımcılarının olağanüstü işler yapmaya başladıklarını fark ettim.  Kullandığınız cihaza uyum sağlayabilen, teknik tabirle responsive temalar daha önce mevcut tema küçültülerek sağlanırdı. Şimdiki temalar ise bilgisayar, tablet ve telefon için kendiliğinden değişiklik gösterir olmuş.  Bu harika bir şey.

Benim asıl anlatmak istediğim ise bu harika temaları nasıl Türkçeleştirebileceğimiz. Normal şartlarda blogunuzun Yönetim Paneli >Şablon > HTML'yi Düzenle sıralamasından sonra açılan Html düzenleme ekranında Ctrl+F kombinasyonu ile açılan ekrana Türkçeleştirmek istediğimiz kelimeyi aratarak yapıyorduk. Mesela yukarıdaki resmi örneklersek "READ MORE" kelimesini aratıp yerine "DEVAMINI OKU" yazarsanız temanızda gördüğünüz tüm "READ MORE" lerin "DEVAMINI OKU" ya dönüştüğünü görürsünüz.  Ama yeni temaların Free -ücretsiz- versiyonlarında aynı yöntemin "POSTED ON- BY- WRİTTEN BY- COMMENTS" gibi kelimelerde işe yaramadığını görürsünüz. Bunun nedeni blog temasının ön izleme bölüm javascript kodlarının şifrelenmiş olmasıdır. 

Temanızı %100 Türkçeleştirmek istiyorsanız, resimde gördüğünüze benzer kodları blogunuzda bulup çözmelisiniz.

Nasıl çözerim konusunu halen öğrenmeye çalışıyorum. Öğrenirsem neden anlatmayayım değil mi ama :)

Selametle kalın... 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

18 yorum:

  1. Evet sanırım sonun da çözebileceğimi düşünürken. :) Sizinde henüz çözemediğinizi öğrenmek hayal kırıklığı yarattı ben de su anda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yardım alarak çözdüm ama maalesef kendim o bilgiye sahip değilim. Sizin blogunuzu da inceledim, isterseniz müsait bir zamanda bir çok yerini Türkçeleştirebiliriz. Mesela Devamını oku, benzer yazılar, yorumdaki author resmini düzenleyebilirim.

      Sil
  2. Gerçekten iyi olur. Ben bazı yerlerini düzelttim ama bu kadar oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzun iletişim formundan yazdım :)

      Sil
    2. Blogumun iletişim formunda bir iki gündür bir sorun yaşıyorum. Kusura bakmayın size cevapta yazamadım. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
    3. Hiç önemli değil. Müsait olduğum bir zamanda isterseniz yardımcı olabilirim. :))

      Sil
  3. cok guzel olmusanlatım hoçam

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baktım. Blogdan ziyade haber sitesi olmuş. Daha temayı oturtmadan bu kadar içeriği nasıl girdiniz, bot mu kullandınız?

      Anladığım kadarıyla siz ticari olarak da düşünüyorsunuz. Bu nedenle .com uzantılı bir domain almalısınız. Sol tarafta bulunan sosyal paylaşım ikonları ve bu siteye katılın gadget i bir haber sitesine göre değil, fazlalık gibi duruyor sanki. Bunun dışında -haber gönderin- gibi bir eklenti kurulabilir, okuyucunun katılımını sağlar. Kendinize bir logo birde favicon yapmalısınız.

      Bunların dışında sitenizin teması ve responsive oluşu güzel. Habercilik sektörü zor ama iyi bir sosyal medya çalışmasıyla kazandırabilir.

      Başarılar.

      Sil
  5. hoçam cok tsk edeirm amacım googleden reklam alıp kimsesizlere yardım bagişi yabmak ve de insna lara bilgi ver mek dogru bilgi ver mek amacim sadece bu hoçam cok tsk edeirm cevap evr dinzi için

    YanıtlaSil
  6. Başlarda bu konularla çok ilgiliydim; ama sonra kodları karıştırırken bloğunu kaybeden birinin yazdıklarına rastladım. O gün bugündür şablona dokunmuyorum :) Sanırım basit şablon kullandığım için bende öyle bir sorun olmadı hiç. Sonuç olarak karışık işler bunlar :) Allah hiçbirimizi bloğumuzdan etmesin dinimiz amin.

    YanıtlaSil
  7. Kodlara bakmadan tam bir şey söylemek doğru olmaz ama bu kod işe yarayacaktır :)

    .post-entry a.more-link:after {
    content: 'Devamını Oku';
    text-indent: 0;
    position: absolute;
    top: 0;
    left: 24px;
    }

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metin bey denemek lazım ama işe yarayacağını sanmıyorum. Css bölümünde zaten benzer kodlar vardı, px değerlerini 0 yaparak o bölümü görünmez yapabiliyordum ama Türkçeleşmiyordu. Temaların ücretsiz versiyonlarında özellikle şifreli...

      Sil
  8. Hocam bu kendi temamda uyguladığım bir yöntemdir.Tabi xml dosyasına bakarsak net bir çözüm bulabiliriz.Sıkıntı yaşayan arkadaşlar bu yorumlar aracılığı ile iletişime geçerlerse elimden gelen yardımı göstermeye gayret ederim. İyi bloglamalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bloggerlere senin gibi gençler lazım :)

      Sil