Şans Ayağıma Geldi // The Cobber

Max Simkin (Adam Sandler) küçük bir mahalle dükkanında ayakkabı tamirciliği yapmaktadır. Aslına bakılırsa 4 kuşaktır devam eden bu ata mesleğini yapmak istemez. Hayalinde dünyayı gezip yeni insanlarla tanışmak vardır. Bir gün tamirhaneye gelen siyahi bir gangster acil tamir edilmesi için bir ayakkabı verir. Max Simkin bu ayakkabıyı tamir etmek isterken makinesi bozulur. İşi yetiştirmek için depoda bulunan, büyük dedesinden kalma dikiş makinesiyle ayakkabıyı tamir ettikten sonra denemek için giyer. 

Max Simkin' in dededen kalma dikiş makinesinin ayakkabıları sihirli yaptığını anlamasıyla film hareketleniyor. Max bu sihirle kendi ayağına uygun (44,5 numara) olan ayakkabıları giyerek ayakkabı sahiplerine dönüşüyor. İlk başlarda eğlenceli olan bu durum, Max'ın kendisini tehdit eden gangstere dönüşmesiyle gerilimli bir hal alıyor. 

Max'ın yan komşusunun tahmin edilebilir bir şekilde babası çıkması ve sihir olayından süper kahraman çıkarma çabası filmin eksileriydi bence. 

Eğlenceli bir film izlemek isteyenlere tavsiye edebileceğim güzel bir durum komedisi. 

Fragman.



Filmin Tanıtım Yazısı

Max Simkin nesillerdir ailesinin işlettiği ayakkabı dükkanının başında duran bir ayakkabı tamircisidir. Tek hayali ise hayatına yerleşen bu rutinini kırıp, yeni yerler görmek, farklı insanlar tanımak ve dünyayı gezmektir. Max fazlasıyla sıkıcı bulduğu bu hayatı, dükkanda bulduğu babasından kalan bir makine sayesinde değişecektir. Sihirli güçleri olan makine sayesinde müşterilerinin ayakkabılarını ayağına geçirdiği anda onların kılığına bürünen Max; başta eğlenceli gelen bu özelliği biraz abartınca başına türlü dertler açmaya başlar.
Kameranın hem önünde hem de arkasında hatırı sayılı işler çıkaran Thomas McCarthy, son olarak 2011 yılında başrolde Paul Giamatti'yi izlediğimiz Kazananlar Klübü ile oldukça beğeni toplamıştı. Filmin başrolündeki Adam Sandler'a ise Dan Stevens, Steve Buscemi ve Dustin Hoffman eşlik ediyor.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

4 yorum:

  1. Çok güzel filmdi :) tavsiye eederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film için bir tavsiye daha gelmesi beni rahatlattı :)

      Sil
  2. Bende sabah izledim. Çok güzeldi diyebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili okur tavsiye sayısı 3 e çıktı :) Teşekkür ederim Emrah

      Sil