Hz. Süleymanın Krallığı – The Kingdom of Solomon

Tembelliğimin tavan yaptığı, paylaşma konusunda kıpırdayamadığım son günlerde ha gayret edasıyla 2. gün önce izlediğim film hakkında bir iki kelam edeyim istedim.

Film 2010 yapımı... Hz. Davut (a.s) oğlu olan ve kendisi de bir peygamber olan Hz Süleyman krallığının başındadır.Film de heyecan her şeyin yolunda gittiği sanılan bir dönemde Hz Süleyman rüyasında kendi bedenini bir ceset olarak görmesiyle başlar. Peygamber bu rüyanın tevili ve kendisine ilham olunmasıyla kendisini bekleyen büyük bir savaşın hazırlığına girer.

O güne kadar insanlara sadece vesvese vermek suretiyle zarar veren Cinler ve şeytanlar artık bedene bürünüp savaşacaktır. Bu konuda halkını bu büyük savaşa hazırlamaya çalışan Hz. Süleyman bir kısım halkını ikna edemez.

Sonunda Hz. Süleyman ın beklediği şekilde bu büyük savaş başlar.  Krallığının her yerine süvarileriyle yetişemeyen kral, Allah (c.c) yardımıyla bir mucize gösterir ve halkını bu büyük beladan kurtarır. Bu savaş sonunda da Allah (c.c.) Hz Süleyman a cinlere ve şeytanlara hükmetme gücü verir.

Film konuya ve tarihe meraklı olanlar için kaçırılmaması gereken bir film. Ama savaş sahneleri konusunda o kadar da başarılı olduklarını söylemek mümkün değil... Özellikle de spartacus la karşılaştırıldığında vasat...




Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder