Ah Şu Hırsızlar

Hırsızlığın yoğun olduğu bir ilde çalışıyorum. Haliyle bu durum da hırsızların çalışma yöntemleri hakkında da genel bir fikir sahibi oluyor insan. Beraber çalıştığın insanlarda da yılların deneyimi  olunca film başlamadan bitiyor. 

Sabah 8 gibi erken saatlerde gelen evden hırsızlıklarda ev sahibi uyurken hırsız girmiştir ya da pazar akşamı geliyorsa ihbar tatil dönüşü evde sürprizle karşılaşan bir aile vardır karşınızda... Örnekler çoğaltılabilir... Burada olayın türüne göre daha olaya gitmeden olay yerinde hırsıza dair iz bulup bulamayacağınızı biliyorsunuz... 


Her olayda gerekli çalışmalarınızı yapmanızın yanında mağdur ailenin de bilgilendirilmesi önemlidir. Hırsızı bulamasanız bile yaptığınız bilgilendirme ile olayın tekrarlanmasının önüne geçmek gereklidir. İşte bu bilgilendirmeye örnek çok güzel bir olay;



Evden hırsızlık ihbarımız sabah erken saatlerde geliyor. Doğal olarak olay yerine intikal halindeyken anlıyoruz ailemizin evde uyurken hırsızın girdiğini. Ben kilitli olmayan kapının kart sıkıştırılarak açıldığı tahminin yaparken ekip şefin pencereden girildiği tahmininde bulunuyor. Olay yerine gittiğimizde ev sahibinin 2. kattaki dairesinin balkon kapısını sıcaklardan dolayı açık bıraktığını ve hırsızımızın da balkondan girerek evde rahatlıkla çalıştığını anlıyoruz. Olayın inceleme kısmı bittikten sonra sıra aileyi bilgilendirmeye geliyor. Söz sırası işin uzmanı şefimde: Kardeşim 3 tane hıyarı soğutmak için buzdolabı alıyorsunuz, gece gündüz çalıştırıyorsunuz da evde yaşayan 5 kişiyi serinletmek için neden klima taktırmıyorsunuz? Serinlemek için kapıyı açarsanız tabi hırsız girer :))

Yorum sizin... 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder