Ilyuşa - Şolohov


Bu günlerde hiç tadım tuzum yok. Hem bedeni yorgunluk hem de haberlerden kaynaklanan psikolojik yorgunluktan olsa gerek çözümü kitaplara kaçmakta aradım.  Elime geçen ilk kitap ilyuşa' yı okumaya karar verdim.  Mitolojik bir destan okumak gündemden uzaklaşmak için de iyi bir fikir gibi gelmişti. 

Yanılmışım. Kitap destan filan değilmiş. Yazarın küçük hikayelerinden oluşan bir derleme. Rus edebiyatı zaten bana soğuk geliyordu ama başlamış bulunduk bir kere.  

Internette yazarın inanılmaz akıcı bir dili var diye biseyler okursanız çok da inanmayın derim. Okunamayacak kadar zor olmasa da akıcı değil.  

Kitapta on bir tane hikaye var. İki üç tanesi akılda kalabilecek türde. 

Üç, İlyuşa, Test, Aynı Dil, Yufka Yürekli, Zulüm, Don Bölgesi Gıda Komitesi, Isırganlar ve Diğerleri, Çocuk Kalbi, Çarpık Yol ve Kader
Belki de olumsuz psikolojiyle okuduğum için sarmadı kitap.   Umarım biri çıkarda siz anlamamışsınız diyerek kitabın güzelliklerini anlatır.

Bu aralar ben fazla gülemiyorum. Siz benim yerime de bol bol kahkaha atın... 
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

15 yorum:

  1. Son zamanlarda pek tv izlemiyorum. Bilgi kirliliği ve algı yönetimi çok fazla. Twitter'ı kurcalamayı tercih ediyorum. Rus Edebiyatı bana da pek cazip gelmiyor. Size Bir Sır Vereceğim kitabını okudunuz mu? Blogda yazmıştım. Çok farklı bir kitap, tavsiye ederim. Sizin gibi okumayı seven biri için eksik kalmamalı. Selametle ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okumamıştım ama listeye aldım. Teşekkür ederim

      Sil
  2. Biraz dinlenin,sonra sevdiğiniz şeyleri yapın,bu durumun geçici olduğuna da inanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım söylediklerinizi yapınca daha mutlu bir yaşamım olur. Teşekkür ederim :)

      Sil
  3. bu aralar hangimizin tadı var ki :(( kitaplar bile sarmıyor ama onlardan başka sığınacak liman da yok ne yazık ki, kitabı okumadım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkındayım, twet hesabından anlamıştım moralsiz olduğunu. Sizin için kötü olabilir ama benim gibi moralsiz insanların olduğunu bilmek güzel ya :)))

      Kitabı okumadığınıza da inanmam, hatırlamıyorsunuzdur :D

      Sil
  4. Bazen kitaplar da fayda etmiyor. Ama, cidden o kadar da akıcı değildir Şolohov'un eserleri. Bence gayet yerinde bir tanıtım olmuş. Ayrıca moral düzeltmeye, keyiflenmeye kesin bir çözüm bulursan lütfen bizimle paylaş :) Anlaşılan çoğumuzun ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tanıtımı beğenerek beni rahatlattın. Umarım en kısa zamanda da moralsizler olarak durumu toparlarız. Çözümü ilk bulan diğerlerini haberdar etsin :)

      Sil
  5. Takipteyim, sizi de beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı bir başlangıç yapmışsın. Başarılar dilerim

      Sil
  6. Okumadım Daha akıcı kitaplar bulmaya çalış Bol Bol muzik Tv den uzak daha iyi oluyor Ben hiç izlemiyorum Bol Bol film bunlar bir nebze olsun daha rahatlatıyor birde yürümek ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiyelerin için teşekkür ederim Mayıs Yağmuru :))

      Sil
  7. Benim de hala hiç keyfim yok:( Bu yazarı hiç bilmiyordum, yazınızı ve yorumları da okuyunca da bilmeme gerek olmadığı sonucunu çıkardım. Teiekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bir gün okuyacak kitabınız kalmazsa listeye almayı düşünebilirsiniz. Hatta hiç düşünmeyin...

      Sil