Gayet Ciddiyim // Gülse Birsel


Hayırlı Ramazanlar değerli kitap dostları. 

Oruç tutmaya çalışan bireyler olarak daha ikinci günden açlık ve susuzluk yetmiyormuş gibi bir de sahura kalkma nedeniyle ortaya çıkan uykusuzluk var. Hal böyle olunca elim olabildiğince kolay ve eğlenceli, zamanın su gibi akıp gitmesini sağlayacak kitapları aramaya başladı. Ramazan ayının ilk seçimi Gülse Birsel' in Gayet Ciddiyim kitabı oldu.  

Kitap kamera arkası kıvamında. Gazetelerin magazin sayfalarını ya da magazin programlarını hazırlayanlar ile konu olanların yayınlanmayanları gibi. Gördüklerimizle gerçekte olanların, bize kendini izlettirenlerin dünyasına eğlenceli bir bakış. 

Yer yer keşke bunu ti ye almasaydın Gülse diye düşündürten konulara da dokunmuş. Hayvan hakları gibi. Madalyonun diğer tarafında ise yeri geldiğinde kendini bile alaya alan, eğlenceli durum tespitleri var. 

Kendinizi yormayacak bir kitap arayışındaysanız tavsiye ederim. 

Keyifli okumalar, hayırlı iftarlar :)


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

13 yorum:

  1. Gülse Birsel'i seviyorum. Dizi yaptığı dönemler çıkmıştı bu kitabı. Henüz fırsatım olmadı okumaya ama üslubunu bildiğim için tahmin edebiliyorum. Eminim güzeldir. Teşekkürler paylaşım için ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sade, akıcı, anlaşılır, samimi bir uslübu var. Taa eskilerdeki gag ı sunar gibi... Yorumun için ben teşekkür ederim Emine

      Sil
  2. Allah sabır, dirayet versin sana ve tüm oruç tutanlara. Gülse Birsel'in yazım tarzını seviyorum köşe yazılarından bildiğim kadarıyla. Ama, kitabını okumadım. Bazen cidden insanı yormayacak kitaplara ihtiyaç duyuyoruz, aklımda bulunsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Söz Sanatı... Sizin yazılarınızın da altta kalır yanı yok, kelimelerle çok iyi dans ediyorsunuz. Abartmıyorum :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim :) Onur duydum.

      Sil
  3. size de hayırlı ramazanlar,
    herhalde üstünden rahat bir 10 sene geçmiştir bu kitabı okuduğumun. yazın okumuştum onu hatırlıyorum. bir de eve usta çağırma ile bir yazı vardı içinde. aklımda bir o kalmış eğer diğer kitabında değilse ))

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten ramazanda ben de hafif kitaplara yöneliyorum, ramazanda odaklanmak zor oluyor :))

    YanıtlaSil
  5. hafif diyorsunuz ama Birsel oldukça ağır yazar , biraz esprisi fazla kaçar ama iyi de yazar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafiften kastım okuyucusunu yormaması Eylem. Yoksa konular ve içerik boş demek istemedim, kızma bana :))

      Sil
  6. Gülse Birsel'in zekasına hayranım, okunacaklar listemde:)

    YanıtlaSil
  7. Gülse Birsel mizahı özeleştiriyle, gözlemi zekasıyla birleştiren çağdaş modern yaratıcı Türk senarist yazardır. 15 sene sonra yeniden Gayet Ciddiyim! kitabını okuyup yorumladım.

    https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/08/15-senedir-hala-gulse-birsel-gibi-gayet.html

    YanıtlaSil