Grinin Elli Tonu // E.L.James


Okumamak için o kadar da direnmiştim oysa. Melissa P nin Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi gibi birilerinin fantazi dünyasını para kazanmak için kullandığını düşünmüştüm. -bu konuda da oldukça başarılı oldular- Romanın çok satmasının yanında devamı "Karanlığın Elli Tonu" ve üçüncü kitabı "Özgürlüğün Elli Tonu"olan kitaplarda çıkmış ve çok satılmıştı. Ben yine pes etmedim ve okumadım. Sonra filmi çıkmış ve nete düşmüş. İnat değil mi izlemedim. Sonra filmi izleyen arkadaşın biri ballandıra ballandıra anlattı. Yanımdaki arkadaş yanıt olarak "bu film olsa olsa o sektörün reklamıdır" dedi. Benim de arayıp bulamadığım tespit buydu işte. Ve geçen gün seriyi okuyan sevdiğim bir arkadaş, yazar bu seriyi romandaki bayan karakterin anlatımıyla yazmış, şimdi erkeğin anlatımıyla tekrar yazıyormuş demez mi. Pes artık, ne varmış bu kitapta dedim.

Öncelikle zihni yormayan ve okur için oldukça kolay bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Hikayemiz oldukca basit. Okul gazetesi için zengin, genç ve yakışıklı iş adamı Christian Grey ile röportaj yapmak zorunda kalan ingiliz edebiyatı örencisi Anastasia Stelle arasında geçmektedir. Christian Grey ego mazoşist saplantıları olan biridir. İtaatkar olarak tanımladığı kadınlara sözeşme imzalatan Grey, Anastasia ile de aynı sözleşmeyi yapmak ister. Aralarında alışık olmadık bir tutku başlar.

Roman beni beklediğim kadar rahatsız etmedi. Elbette +18 anlatımlar oldukça fazlaydı ama hikayenin içine güzel serpiştirilmişti. Ayrıca hikayeyi anlatan Anastasia karakterinin duygularını anlatışı ve gel gitlerini okuyucuya aktarışı çok iyiydi.

Tüm iyi düşüncelerime rağmen devam kitaplarını okumayı düşünmüyorum. ;)

Selametle kalın sevgili kitap severler...  
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

19 yorum:

  1. Okumak isteyebileceğim bir seri değil diye düşünürüm hep. bilmiyorum niye ısınamadım bir türlü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahrem saydığımız konuları ayrıntısıyla anlattığı için olabilir belki de :) Teşekkür ederim yorumun için

      Sil
  2. film olarak hatırlıyorum grinin elli tonu kitapları da varmış demek :) güzel bir blog sayfanız varmış

    YanıtlaSil
  3. Geçen sene bir arkadaşımdan alıp okumuştum ben de seriyi. Hatta Grey'i de okudum ve tüm serinin Christian'ın ağzından anlatılmasını beklerken ilk kitabın aynısı olduğunu gördüğümde hayal kırıklığı yaşamıştım. :D Aslında okunmasa da bir şey kaybedilmeyecek bir seri :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaybedecek bişey yok ama okutturuyor kendini desene :)))

      Sil
  4. etrafımda edinmiş olan yok maalesef , olsa okurum , olmazsa edinmeye çalışmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnceden bir merak var sanki :) Bende şüpheye düştüm devamını okusam mı acaba :)

      Sil
  5. o kadar çok anlatıldı , yazıldı , çizildi ve hatta filmi bile çekildi ki , ister istemez nedir bu diyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylem sonuna kadar haklısın. Reklamın gücü işte :)

      Sil
  6. Sende mi brütüs... o kadar okuöa demiştim... özet geçmiştim... dipnot olarakta yılın en kötü filmi ve oyuncuları seçilmiş demiştim... fişmi beğenene de çok şaşırdım açıkcası...

    YanıtlaSil
  7. Bide okusaydın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan diğer kitapların özetini yazar artık okumana gerek kalmadı der :)

      Sil
  8. Oldu başka derdin :) bir ara benim okuyamadığım ama okumak istediğim kitap listesini vereyim oku özet çıkar ver olmaz mı?

    YanıtlaSil
  9. Kitaplar her zaman filmlerden daha iyi oluyor. Ben filmi izlemiştim ve neden bu kadar beğenildiğini anlmamıştım, hala da anlamıyorum. Evet, evet size katılıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) filmi elestirmenler de beğenmemiş sanırım

      Sil
  10. Ben de sizin gibi seriyi okumak için direniyorum ama filmini merakıma yenik düşüp izledim. Biraz zorlama, seriye bayılanlar tarafından da oldukça abartılmış bulmuştum hatta.. Yazar ne ekmeğini yedi bu serinin yaz yaz bitiremedi gerçekten :)
    Fazlaca abartıldığını, reklamı yapıldığını düşündüğüm bir diğer kitap serisi de fi, çi, pi... Yeni ufuklar açtı yorumları dolayısıyla merak ediyorum ama yine de itici geliyor nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede reklamın başarısı bu seri. Hem seri bitmedi hemde bitmeyecek gibi :)) Fi, Pi, Çi üçlüsünden Fi yi okudum. Yeni ufuklar açar mı bilmiyorum ama bence daha iyi. Farklı entrikalar var :)

      Sil