Kadın İşi Banka Soygunu

Kadın İşi Banka Soygunu

2013 yapımı, dram- komedi türünde eğlenceli sayılabilecek bir film Kadın İşi Banka Soygunu. Filmin başlangıcındaki yüksek binalı modern kent imajı bana Sex and The City dizisinin bir bölümünü yada bir Amerikan filminin yerli versiyonunu mu izleyeceğim endişesi yarattı. Sonuç olarak başka filmden esinlenme varmı dır bilemem ama izlemeye değer iş çıkarmışlar ortaya...

Film modern dünyanın, kapitalist sistemin çarkları arasında ezilmiş ve daha önce suç işlememiş dört arkadaşın acemiliklerle dolu banka soygunu serüvenini konu alıyor. Meltem Cumbul'un canlandırdığı Gülay, eşi tarafından terk edilmiş ve iki buçuk yaşındaki oğluyla annesinin evine sığınmıştır. Üstelik hem sağlık sorunlarıyla boğuşmakta hemde gelen hacizle tekstil atölyesindeki tüm makinaları elinden gitmiştir. Bir akşam arkadaşları Nihal, Dürdane ve Bilge ile buluşan Gülay, içki masasında başından geçenleri anlatır. Şakayla karışıkta tek kurtuluş yolunun banka soymak olduğunu söyler. Sabah olduğunda dramla birlikte acemilikler komedisi alır başını gider.

Kadın İşi Banka Soygunu

Her ne kadar filmin başrolü Meltem Cumbul gibi görünse de, filmi Bilge rolündeki Filiz Ahmet oyunculuğuyla alıp götürüyor. Dürdane rolündeki Esra Dermancıoğlu ise 'Fatmagül'ün Suçu Ne' dizisindeki yenge rolüyle bu filme kopyalı-yapıştır yapılarak transfer edilmiş ve kaldığı yerden devam ediyor sanki. Nihal rolündeki Özge Ulusoy'dan bahsetmeye bile gerek yok. Yaptığı her oyunculuk işinde olduğu gibi bu filmde de eğreti duruyor.

Her şeye rağmen film son dönem komedilerinin yaptığı ve bıkkınlık veren, oyuncuların abartı tavırlarıyla yaptıkları güldürü yerine durum komedisi yapmayı çok iyi başarmış... 

Keyifle izleyin efendiler...


Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

2 yorum:

  1. Ben bu filmi izlemeye çalıştım ama izleyemedim yahu. Neden bilmiyorum ama komik gelmedi :D Ki ben komedi seven biriyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın aslında komikten ziyade eğlenceli bir film...

      Sil