Üst Menü Yapma Programı- CSS3 Menü


S.A

Program kendi blogunu tasarlamak yada blogunu düzenlemek isteyenler için bulunmaz bir nimet. Kısıtlamalı üçretsiz sürümü ve ücretli tam sürüm olarak paylaşılıyor. Ben ücretsiz versiyonunu kurup denedim.

           
Öncelikle kendi içerisinde kayıtlı menüler var. İsterseniz yan menü isterseniz üst menü olarak düzenleyebilirsiniz. Her bölüm için çeşitli büyüklüklerde ikonlar mevcut ama benim için yetersiz diyorsanız ikon yüklemenize izin veriyor. Bunun yanında çalışmanızı tamamladıktan sonra blogunuza eklemeden önce kendi bilgisayarınızda ön izleme yaparak kontrol edebilirsiniz. Çalışmanızın ikonlarını, style dosyasını ve index kodlarını dosya olarak bilgisayarınıza kaydediyor. Programı anladıktan sonra dakikalar içerisinde üst menü tasarlayabilirsiniz. 


Blogumda şu an kullandığım menü bu programla tasarladım. Buna dayanarak iki uyarı yapmalıyım. Birincisi üst menüde açılır alt kategori oluşturduysanız mobilden giren kullanıcılar için görüntü kayıyor. Açılır alt kategorileride digerlerinin yanına koyuyor, haliyle görüntü bozuluyor. İkincisi kategorilere ikon eklediyseniz ikonları nete yüklemeli ve url baglantılarını üst menü kodlarına eklemelisiniz. 



Nasıl kullanıldığını daha iyi anlamak için 10 dakikanızı ayırın bence...






http://www.youtube.com/watch?v=JT-NMOrxiBA




Ücretsiz versiyonu isim ve mail adresi yazarak indirebilirsiniz...

İndirme linki : http://css3menu.com/css3menu-setup.zip

Selametle...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

20 yorum:

  1. Bunu nasıl siteye ekleyeceğim peki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menünüzü tasarlayıp bilgisayarınıza indirdiyseniz klasörün içerisinde index dosyası göreceksiniz. Bu dosyayı notepad ile açarsanız kodları görürsünüz. Bu kodları sitenizin kodlarına eklemelisiniz.

      Konudaki son video nasıl ekleneceğini anlatıyor. Yine de yapamazsanız yardımcı olmaya çalışırım.

      Sil
  2. Her şeyi yapıyorum, açılır menü çalışmıyor bir tek. Gadget olarak eklenecekleri ekledim, html düzenleyerek de yaptım ama olmadı, çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzu gördüm, sanırım style kodlarında sorun yaşıyorsunuz. Açılır menü kodlarını yazarsanız nereye ekleyeceğinizi gösterebilirim..

      Sil
  3. burası kodları kabul etmiyor maalesef yorum olarak

    YanıtlaSil
  4. hocam merhaba ben herşeyi yaptım fakat bloguma ekleyemedim html kodlarını nereye ekleyeceğiz ?

    YanıtlaSil
  5. Hocam üst kısma css kodlarını eklediyseniz temanizdaki üst menü kodlarının yerine yeni kodlarınızı ekliyorsunuz...

    Blog adresini yazarsanız gece bakmaya çalışırım

    YanıtlaSil
  6. merhaba ben de denedim fakat olmadı. head kodlarını css ekleden, body kodlarını da yerleşim->html/javascript ekle den ekledim çıktı fakat tasarladığım şekilde değil bozuk bir halde çıktı yardım ederseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denediğiniz blog adresini yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım. Yada ne gibi sorun çıktığını anlatmalısınız.

      Sil
  7. http://szc-ceviri-deneme-blogu.blogspot.com.tr/?zx=3031dded2e20b801
    bu blog adresinde denedim ve böyle oldu. videoda gösterilen head kodlarını şablon-css ekle kısmından ekledim. ardından da kalan body kodlarını da yerleşim-html/javascript kısmından ekledim ancak blogu açınca böyle bir durumla karşılaştır. valla çok uğraştım ama yapamadım bir bakarsanız çok iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verdiğiniz blog adresi sadece davetli kullanıcılara açık. Yani benim bu durumda blogunuzu incelemem mümkün değil :) İconlarda mı sorun yaşıyorsunuz...

      Sil
  8. Nasıl gönderebilirim kodları size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle blogunuzun html düzenle bölümünden html sayfasını kopyalayıp bilgisayarınızdan metin belgesine kaydedin. O belgeyi de shed510@gmail.com adresine gönderin. Ben düzenledikten sonra size bilgi veririm.

      Sil
  9. Programı incelediğim tarihlerde yukarıdaki anlatım yeterliydi. Mantık aynı kalmak kaydıyla birtakım değişikliklere gidilmiş. Öncelikle programın indirme linki mail adresinize geliyor. Yani sayfadaki isminizi sallayabilirsiniz ancak mail adresinizi sallayamazsınız :)

    Diğer farklılık ise program artık style dosyası oluşturmaya başlamış. Bu dosyanın içindeki kodları bloggerdeki mavi renkli alana, daha teknik tabirle css bölümüne yapıştırmalısınız...

    YanıtlaSil
  10. herşeyi oldu ancak açılır menüler çalışmıyor sadece neden acaba ?

    YanıtlaSil
  11. Yanıtlar
    1. Hocam menülere resim koyduysanız onlar görünmeyebilir. Bunun için resimleri internete yükleyip linklerini eklemeniz gerekir.
      Bunun dışında programın bilgisayarınıza kaydettiği css kodlarınıda bloggerin style kısmına yapıştırmanız gerekiyor.

      Sil
  12. Kodları widget olarakta ekjleyemedim htmlde yardımıcı olur musunuz? Tasarım bölümündeki css ekle kısmından mı ekleyeceğiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog linkinizi yazarsanız müsait olduğumda bakarım. Ona göre cevap yazarım size

      Sil