Continuum


Dizinin ilk sezonu 2012 yılında yayımlanmasına rağmen bilim kurgu hayranı olan ben, 2021'in sonuna doğru fark ediyorum. Gündemi bu kadar hızlı takip ediyor olmam beni bile şaşırtıyor. 


Continuum isimli diziden bahsediyorum. İlk sezon 2012'de olmak üzere toplam 4 sezon çekilmiş. Her bölüm yaklaşık 45 dk dan oluşuyor. 2077 yılından 2012 yılına kaçan bir grup idam mahkumu ve onları engellemek isterken kazara onlarla birlikte zaman yolculuğu yapan polisin mücadelesini anlatıyor. 2012 yılına hapsolan polis bir an önce kendi zamanına dönmeye çalışırken, idam mahkumları geçmişi değiştirerek geleceklerini kurtarma derdine düşüyor.  



Dizi, giyilebilir teknolojinin geleceği ve zaman yolculuğunun etkileri üzerinde çok fazla kafa yormuş  hatta zamanının çok ötesine gitmiş. Teknolojinin insanın kusurlarını kapatarak mükemmelliğe yaklaştırırken köleleştirdiğini kanıksatmış. Diğer yandan kendince çözüm üreten izleyiciyi, teknolojiyi kullanmayı reddedenlerin zaten teknoloji sahiplerince yok edileceği çıkmazına sokmuş. 



Giyilebilir teknolojinin hangi seviyelere gelebileceğini görmek benim için heyecan vericiydi. Sağlık bilekliği ya da akıllı kol saatleriyle başlayan bu süreç eminim çok daha ilerilere gidecektir. Teknolojiden kaçmanın imkansız olduğu ortada. Sanırım önemli olan kullanılan ürünün kölesi olmamak...


Sağlıkla kalın...

Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

2 yorum:

  1. Teknolojiden kaçmak imkansız. Yeter ki doğru ve yararına kullanalım. Eşime önereyim bu diziyi. Fırsat bulursak izleriz. Teşekkür ederim paylaşım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah beğenirsiniz. Hem belki benzer dizi tavsiyelerinde de bulunursunuz

      Sil