Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile


Ted Bundy, Amerikanın en ünlü seri katillerinden. 1974 ile 1978 yılları arasında ağına düşürdüğü otuzun üzerinde kadının ölümünden ve bir çoğunun tecavüze uğramasından sorumlu tutulur. Tüm mahkeme süresince hatta idama mahkum edildikten sonra bile suçlamaları kabul etmez. Ta ki elektrikli sandalye ile idam zamanı yaklaşana dek. Bu süreci uzatabilmek ve biraz daha hayatta kalabilmek için polise bilgi kırıntıları vermeye başlar. Ancak uzatmalı sevgilisiyle konuştuktan sonra bir anda çözülür. 


Amerikanın çeşitli bölgelerinde öldürülen otuzun üzerinde kadının katili Ted Bundy'nin yargılanma sürecini kız arkadaşı Elizabeth Kloepfer’in gözünden anlatan harika bir film Extremely Wicked Shokingly Evil and Vile. Filmin biyografik etkileyiciliğinin yanında baş rol oyuncusu Zac Efron'un, Ted Burny'e benzerliğiyle de dikkat çekici.   

Filmde Bundy'nin, Elizabeth Kloepler ile tanışma sürecini, polis tarafından yakalanmasını ve uzun süren yargılanma sürecindeki çırpınışını izliyoruz. Savunmasını oturttuğu temellerin sağlam olmasının yanında, kural tanımaz sempatikliğiyle verdiği mesajların izleyiciyi etkilediği hatta filmin sonuna kadar masumiyetine inandırdığı muhakkak. Öyle ki uzatmalı sevgilisi ile platonik aşkı da uzun süre onun masum olduğuna ve yargının çok büyük bir hata yaptığına inanıyor.


Film Bundy'nin kızları ağına nasıl düşürdüğü ve neden/nasıl öldürdüğü kısmını anlatmıyor. Neredeyse tamamen yargılama süreci üzerinde duruluyor ve aralara serpiştirilen gerçek görüntülerle de destekleniyor.  

Her ne kadar Ted Bundy'i anlatan 4 bölümlük Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes dizisinin çok daha iyi olduğu eleştirileri olsa da ben filmi beğendim. Tavsiye ederim.
Abdullah ÖZER
Abdullah ÖZER

Okumayı ve izlemeyi sever, yazmanın ise insana inanılmaz bir derinlik kattığına inanır. Çay vazgeçilmezidir. 90 ların müzikleriyle mest olur hatta kendinden geçer.

6 yorum:

  1. Filmi izlemedim. İzlemeyi düşünüyorum. Ancak umarım TED bundy kasetleri belgeseli kadar güzeldir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel olup olmadığını belki de sizin yazılarınızdan okuruz. Ne dersiniz...

      Sil
  2. İzledin, çok beğendim, son dakikaya kadar suçlu mu değil mi anlamadım:)

    Aktör çok başarılıydı ve Sheldon'ı görmek çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) telgraf çeker gibi özetlemişsin ama çok içten ve samimi geldi. Teşekkür ederim bu güzel yorumun için :)

      Sil
  3. Filmi daha önce izlemistim.Bence bir filmin kalitesi o film hakkında herkesin kendine ait bir fikir yaratması ile ilgilidir.Zira bu filmin biyografik olması bir dezavantaj. Ama yönetmenin buna rağmen algı yaratmaya çalışması emeğinin en güzel kanıtı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir bakış açısı. Senin yorumunla filmi izlerken fark etmediğim şeyleri fark ettim şu anda :)

      Sil